söndag 13 februari 2011

Träningspass utomhus

Även idag blev det ett träningspass. Den här gången utomhus. Fotbollsplanen som ligger bortanför mossen var ledig och där var det så där lagom djup snö för att kunna träna bra. Vessla var helnöjd och bjöd på energi.

Apporteringsträningen fungerade bättre idag. Först några omgångar med kastad apport och Husse håller i halsbandet för att trigga henne. Sen körde vi även en övning där Matte håller fast Vessla i halsbandet, Husse springer iväg och släpper apporten längs med vägen för att sen ställa upp. Då släpper Matte iväg Vessla och hon rusar förbi apporten, inser att den finns där och vänder upp och tar med den. Tanken är att hon ska plocka den i farten och att hon därmed ska kunna bjuda på mer energi i apporteringsmomentet. Det lyckades ett par gånger och framför allt när apporten låg tidigt i Vesslas väg. Det här får vi träna mer på.

Fina tjejen. 3 år och 4 månader.

Det blev även lite krypträning. Oj vad svårt det är att hålla rumpan nere och samtidigt lyckas flytta de där långa bakbenen. Men vi kämpar på.

Framförgåendet ser bättre och bättre ut. Vessla har sån fin förväntan när hon går ut. Titta bara på hur hon går. Ljuvligt!


Ännu en bra träning och det känns så underbart bra att hon har fått mer energi efter kastreringen. Hoppas verkligen att det håller i sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar