fredag 9 mars 2012

Uppdatering från förra helgen

En liten uppdatering från förra helgen som inte hunnits med förrän nu. I lördags körde vi spår igen och den här gången testade vi ett spår i skogen. Ett litet spår på fält som uppvärmning och för att få Vessla att förstå att det var spår som vi jobbade med. För att därefter gå på spåret i skogen. Vi jobbade med godisar i spåret den här gången också, och det fungerar bra. Hon spårar på och letar vidare efter nästa godisbit. Det var lite snårigt på sina ställen i skogen, men det fungerade ändå bra. 


 Vissa sträckor var lite blöta. 

På söndagen blev det lite lydnadsträning på fotbollsplanen. Apporten kämpar vi på med. Hon tuggar gärna på trä-apporten och bråkar man med det genom utebliven belöning vill hon inte ens springa ut till apporten nästa gång. Men vi kämpar vidare. 

Metallapporten är hon mer på. Springer snabbare ut till den och håller ett bra grepp. Den uppmanar nog inte till tugg på samma sätt. 

Platsliggning och det går hundar förbi sidan av planen. Vessla ligger kvar med huvudet i backen, men hon kämpar för att få se så mycket som möjligt. Duktig tjej som håller huvudet kvar i marken! 

På väg mot rutan. Hon ser så glad ut när hon springer mot rutan.  

Vänder upp snabbt. Visserligen ligger targeten fortfarande i rutan... 

Börjat träna på att hon ska kunna lägga sig ner i rutan på kommando, och ibland lyckas det. Det blir lite fjärrdirrigering på långt avstånd.

Efter att ha testat framförgående insåg vi att Vessla fuskar lite väl mycket i fotgången så det fick bli träning på linförighet. Efter ett par misslyckade försök gick hon riktigt bra.

Kamp med puss. Vessla morrar som tokig och tycker att det är toppen ;o)

Söta söta gumman!

I måndags träffade vi Linda och Pontiac och tränade efter jobbet tillsammans med dem. Det blev ett bra pass det med. Lämnade dock kameran hemma då det började bli lite mörkt. Det blev riktigt kallt när vi gick därifrån. Sen kom polishelikoptern när vi gick hemåt och cirklade runt runt över området. Ingen av hundarna brydde sig om helikoptern, men vi tvåbenta undrade så klart vad som hänt. 

1 kommentar:

  1. Å så härliga träningar ni fått till. Den där apporten är bra tugg vänlig den om man skall jämföra med metall ;) Ni skall allt nog lösa det skall ni se. En jävla pang belöning så hon glömmer tugga kanske ;)
    Hoppas vi kan synas snart
    Glöm inte bort och höra av dig om den 18:e april Björn:)
    Kram på er

    SvaraRadera