måndag 25 maj 2015

Vilken toppenhelg!!!

I fredags så kom de äntligen! Våra vänner från väst. Patricia kunde tyvärr inte vara med, men Ina och Inger kom infarandes på vår uppfart. Tror att de nästan höll på att missa infarten ;o) En korg med blommor och godsaker till både 2- och 4-benta fick vi från dem. Vi började helgen med en gemensam promenad med hundarna, efter en snabb husvisning. Sen blev det lite grillade hamburgare till kvällsmat. Som avslutning på dagen hade vi filmvisning då vi tittade på Maria Brandels Elitlydnadsvideo och så planerade vi hur vi skulle lägga upp helgen.

Uppstigning halv åtta på lördagsmorgonen och efter att ha packat frukost och en massa belöningsgodis drog vi till skogen. Spår till alla hundar las ut och ingen gick vilse! Först ut i spåret var Mindi. Fina goa Mindi. Hon är så speciell den tösen. 

Men vart tog hon vägen. Jodå, hon lufsade på.

Som belöning för hittade spårpinnar fick hon gotte i snusdosa.

Här är en pinne till. Mindi verkade pigg och glad och verkade tycka att det var skoj att få spåra efter någon annan än Matte.

Här har hon hittat slutapporten. Spåret blev lite över 550 m.

Så var det Inger och Lyckas tur.

De tuffade iväg.

Själv gömde jag mig i bilen och hade tur, för det kom en regnskur. Men regnet bekom inte Lycka.

Sen var det Vessans och min tur. Belöning ska man få när man hittat pinnar. Tre tanter i skogen, eller fyra om man räknar med Vesslan.

Härligt följeslag

Därefter var det Dixis tur.

Husse följde med och fotade med mobilen.

Fint spårarbete från Dixi.

Innan Diesel fick spåra blev det kamp med en apportpinne. 

Diesel fick återigen ett spår med typ 3 timmars liggtid och var lite osäker i spåret. Han jobbade och tog om.

Efter att alla fått spåra gjorde vi en uppletande ruta. Det blev en ruta med fulldjup och ungefär hälften så bred som en tävlingsruta. Ina ville köra linje med föremål och en korridor jämte med färsk vittring. Dixi verkade ta spåret ut i den del av rutan som bara var vittring och inga föremål, innan hon började jobba in grejerna.

Diesel fick ett liknande upplägg. Han sprang nog över ett föremål först. Sen tog han upp ett föremål och bytte mot ett annat. För att sen börja jobba ordentligt och få in föremålen.


Strumpan var nog det jobbigaste. Tror att det var den han egentligen hittade först, men gick över.

Sen fick Diesel sin favoboll.

Vi tog oss hem, lagade till lite pastasallad och käkade, samlade krafter och diskuterade fortsatt upplägg. Vi tog till klubben för lydnad. Det blev väl ca 2,5 timme träning till. Vi körde som vanligt en hund i taget. Diesel jobbade bland annat på kryp.


Lycka och Inger körde linförighet.

Bus och lek som belöning.

Fina Lycka sitter och väntar på inkallning.

Ina och Dixi jobbade på framåtsändandet. Saktagående genom grupp.

Även Vessla fick träna på framåtsändandet. Hon körde galopp till gruppen och saktagående. Tränade även lite på inkallningen.

Tokfejs

Mindi körde rallylydnad och det syns att hon verkligen älskar det! Underbart att se! Sen passade hon även på att ta metallapporten.

Kvällen blev det potatisgratäng och grillad kycklingfilé. Enkelt och gott. Väl tajmat kröp vi ner i soffan och tittade på Måns i Eurovision. Dock somnade vi innan tävlingen var avgjord. Vi skulle ju upp halv åtta för att äta frukost innan träningen drog igång igen.

Diesel fick träna platsliggning med Dixi och Mindi. Han var riktigt duktig. Låg stilla och bra. Lite ögon som vandrade i olika riktningar, men topp i övrigt. Mindi tyckte att det var lite konstigt att vi hade hackspett som granne. ;o)

Diesel fick roa sig med rutan i elitform. Flyyyyyga.

Lägga sig fint.

Ett försök till, flyyyyyyyg.

Inger och Lycka körde en kedja med linförighet, inkallning och hopp. I dag var uppvärmningen mycket bättre och Lycka bjöd på en fin linförighet!

Ina och Dixi började med fritt följ.

4 åskådarplatser var uppställda, men det var egentligen bara mellan hundarna som vi pausade en kort stund, resten av tiden var vi med ute på planen och hjälpte varandra. Så underbart med ett sånt gäng!

Matte tränade med Vessla här näst. Vi jobbade på dirrigeringsapporteringen. Testade godis utlagd på lock och även att kasta godis när hon valde att springa åt rätt håll. Känns som att hon bjöd på ett högre tempo än vad hon brukar göra.

Fina Vesslan och Matte.

Ibland måste man bara jaga hunden, Ina och Mindi.

Wihooo, jag har leksaken och Matte jagar mig, säger Mindi.

Mera belöning

Söthonan Mindi.

Inger och Lycka

Ina och Dixi jobbade liksom Husse och Diesel på krypet. Det känns som att de tog rejäla kliv framåt. Omvänt lockande uppåt "is tha shit"

Ina är för härlig! Här busar hon med Dixi.

Dixi flörtar dock med Björn.

Hopp över hinder körde flera av hundarna. Lycka hoppar jättelångt!

Runda kon, först åt ett håll.

Och sen åt andra hållet.

Vessan fick testa en elitvittring, men där gick hon bet. Alla pinnar doftade ju gott. Där har vi en nöt att knäcka.

Ibland räcker inte planen vi har till. Men man kan ju köra framåtsändande ändå. Man får bara börja utanför planen med galoppen ;o)

Strax innan 4 på söndagseftermiddagen sa vi hejdå och bilarna rullade ut från vår parkering. Så tråkigt att se er åka. Önskar att vi kan få till fler sånna här träffar för det ger så otroligt mycket! Supertack! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar