söndag 12 november 2017

En skön helg

Eftersom köket för tillfället är helt ur funktion, då vi haft lite problem med stammarna i huset, så tänkte vi att vi inte ville sitta hemma och ha tråkigt i ett hus där vi ändå inte kunde laga mat. Så vi bestämde oss på torsdagskvällen att vi skulle boka in en helg på hotell. Vart skulle vi åka? Vi ville inte ha så lång resa, så valet föll på Askersund. Det var ett bra val. Diesel godkände direkt Husses säng. 

Mys-stunder.

Till och med gos med draken, eller typ i alla fall. De delade säng, vilket är ovanligt att se.

Efter en natts sömn och en god frukost på hotellet drog vi iväg på en utflykt. Vi åkte ca 3 mil neråt till ett ställe mellan Askersund och Karlsborg. Vädret var ruggigt, kallt och regn/slask, men det var ändå värt resan. Jag hade hittat information om den här vandringen på nätet där det beskrevs som en lätt vandring med lite kullar. Jag tror inte att vi riktigt håller med om den beskrivningen, då det gick upp och ner mest hela tiden. Telefonen visade att vi hade klättrat 26 våningar när vi kom hem.

Hoffarna passade på att blöta tassarna och lite mer när vi kom nära vattnet.

Två knotiga, Vessla och ett gammalt träd.

Så häftig utsikt över Vättern.

Ibland var det långt ner till vattnet.

Tant Vessla fick traska lös och höll sig bra i skinnet. Lyssnar väl inte topp längre ska jag inte påstå, men när det vankades godis kom hon joggande.

Vattnet såg alldeles grön-turkost ut. Häftigt!

Mysiga gumman poserar och väntar på att få lite korv. 

Här är en karta över området.

Inte bada nu hoffarna. Läcker grön färg på vattnet som syns.


Efter turen var vi trötta allihopa. Hoffarna intog varsin säng och där sov de så gott. De ville inte göra något mer den dagen faktiskt. Men så kom söndagen, som bjöd på strålande solsken och någon minusgrad. Vindstilla och lite dimma över vattnet. Sååååå vackert!

Hoffarna ville inte posera tillsammans på bryggan dock.

Men glassgubben kunde de sätta sig nära. Vilken jätte! Såna skulle vi ha på klubben för att träna framåtsändande ;o)

Askersund verkar satsa på det där med jättestora saker. Här en jättesvamp. Diesel var lite skeptisk när vi kom fram till den och tittade avvaktande upp under hatten, men sen var den ok. Läckert med kyrkan i bakgrunden och den uppstigande solen.

Efter att frukost var intagen tyckte Vessla att det var dags att åka hemåt. Vi hade planer på att besöka Askersunds brukshundklubb, men dessvärre var vägen dit bommad, så det blev en sväng på hemmaklubben innan vi landade hemma. Njöt till fullo av det härliga vädret idag.

En härlig helg i sammanfattning. Jag har äntligen laddat över en massa bilder från telefonen till datorn och ska försöka orka fixa med lite flera uppdateringar här i bloggen, då det finns en del roligt att rapportera från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar