söndag 23 augusti 2009

Fysioterapi

Under en längre tid har vi tyckt att Vessla har verkat slö och omotiverad, samt att vi upplevt en viss stelhet i bakben/bakkropp. Så efter höftledsröntgen då hon friröntgades bestämde vi oss för att uppsöka en fysioterapeut. Vi har nu varit där några gånger och Vessla har behandlats med laser samt massage. Vid första besöket konstaterades snabbt att hon var stel i hela ryggen och inflammerad i mer än 50% av ryggen, bakre delen. Fysioterapeuten tror att det berodde på att hon växt så snabbt och att hon även hade en del mindre skador i ryggen som inte kunnat läka. Vessla svarade väldigt bra på laserbehandlingen samt vila. Så idag 4:e besöket, så var hon bra nog att få provsimma.


Simningen är till för att bygga upp de muskler som hon inte har byggt tidigare. Vi kommer att fortsätta att simma i kombination med laser och/ eller massage under hösten. Vi har märkt en markant skillnad i hennes pigghet, hur hon går, tempo, energi, busighet, men kanske inte så mycket bättre lydnad och samarbete ;o) Hon har börjat dra i koppel för första gången på promenad utan att det behöver vara andra hundar med, fast det får hon lite just nu.

Vessla har inte varit helt förtjust i laserbehandlingen. Den är nog ganska obehaglig. Vessla har för första gången gömt sig för en människa, genom att krypa in bakom stolen som Husse satt på, och även under. Lite som hon gjorde på Mh när spökena kom ;o) Högst ovanligt att se henne så. Men i och med att hon har blivit bättre så verkar hon inte tycka att behandlingen är lika jobbig längre. Det märks att det bara är ett litet område nu som är obekvämt. Vi är glada att vi tog beslutet att genomföra den här behandlingen, även om det för oss är en stor investering. Det är väldigt skönt att hon blivit så mycket bättre på så kort tid.

/Husse och Matte

8 kommentarer:

  1. Superroligt att hon svarar så bra på behandlingen!!! Vem vet, ni kanske har en hoffepoffe ni med... hihi. puss och kram

    SvaraRadera
  2. Visste inte att Vesslan haft ont! Men vad skönt för er och henne att ni hittat en behandling som hjälper, så hon får vara pigg och glad!

    Snart ses vi! :)

    Kramar från Linköping

    SvaraRadera
  3. Skönt att hon blir bättre o vilken tur att ni tog o undersökte henne så ni upptäckte det!

    Ha det bäst
    KRAm

    SvaraRadera
  4. Oj oj.. Vilken tur att ni sökte upp denna person. Inge kul å ha ont. Super att det redan gett resultat! Håller tummarna och tår för er. Stor kram

    SvaraRadera
  5. Jobbigt med rehab... Hoppas hon svarar snabbt på behandlingen. Simträning är bra. Vi har simmat varannan dag med Simba hela sommaren och det har hjälpt mycket. Hur långa simpass kör ni i poolen? Vi har simmat 15 minuter (utomhus). Undrar om det är lagom länge...?
    /Stefan & Satu

    SvaraRadera
  6. Det är skönt att ha kommit igång med simträningen. Vessla har svarat mycket snabbt på laserbehandlingen och börjar vara en helt annan hund redan. Första gången nu när vi simmade var det 2-3 minuter och det kommer nog att bli ungefär det dubbla under hösten. Dvs 2-3 minuter, en kort vila och sen 2-3 minuter igen. Men hur länge som är lämpligt är ju jättesvårt att avgöra. Det här är vad som fysioterapeuten föreslog som program för våran tös. Det beror ju på hur musklade de är innan och hur mycket de orkar. Hunden ska ju inte vara totalt utmattad efteråt.

    Grattis förresten till FM-inprovet!
    /Pia

    SvaraRadera
  7. Håller tummarna för att allt löser sig framöver för tjejen, inte kul när de har ont. Hoppas vi ses snart, kanske kommer ni på någon träff även om ni inte vill träna. Krama tösen från Arras o Aylaflocken i Läjet. Ha det bra

    SvaraRadera
  8. Hur går det för er vänner?
    Kram

    SvaraRadera