tisdag 1 september 2009

Lydnadstävling

I fredags åkte vi upp till Lillhärdal för Kennelträff och först på schemat stod lydnadstävling. Inofficiell för Vessla och officiell för de andra. Först ut var Bodil och Viska.




På väg ut från planen fick vi helgens roligaste kommentar, när Bodil säger att "hon är ju helt hjärndöd" om Viska. Antyder kanske lite om hur bra tävlingen gick.

Därefter var det Sandra och Vinnas tur. Det var deras andra försök i ettan och vilken enorm förbättring sen Gävle.

Och apporten höll Vinna i den här gången också. Visserligen efter lite hjälp.

Ida och Rista gjorde debut.


Här kommer Micke och Xienna. Debut för dem också. Riktigt snygg linförighet.



Ställande under gång.

Och apportering. Det hela slutade med delad första plats! Grattis!

Första platsen delade de med familjen. Anna-Maria och Izac. Även de har ett riktigt snygg införighet. Det var nära nära avklarad lydnadsetta för dem också.




Vixxie sitter och väntar på att Matte Anki ska kalla in henne.

Så var det då slutligen dags för Husse och Vessla. De tävlade inofficiellt eftersom Vessla går på laserbehandling. De sprang ut på planen och efter att Vessla tagit sig en tugga av startpunkten så gick de linförighet. Vessla följde med riktigt bra och höll positionen, men hon satte sig inte ner efter höger och vänster halt. För övrigt var det riktigt bra.

Läggande under gång, gick också riktigt snyggt till.

Sen kom inkallningen. Hon satt kvar när Husse gick ifrån. Starta direkt på inkallningen och kommer ungefär 3/4 av vägen fram innan hon viker av och drar en rejäl repa. Hon hade ju fått in en köttbulle i nosen och var bara tvungen att hitta den och äta upp den innan hon kunde komma och sätta sig hos Husse. Attans. Där flög 30 poäng sin kos :o(

Direkt efter påbörjar de nästa moment och Vessla samlar ihop sig och gör ett klockrent ställande under gång! Otroligt att hon kan skifta så ifrån totalt ouppmärksam till totalt fokus.

Apporteringen gick riktigt bra, och likaså hopp över hinder. Vessla hann smita av planen vid ett tiillfälle också, då hon bara var tvungen att kolla om det stod något gott vid bilen. Hon slutade på 126 poäng och hade faktiskt 4 st 10:or i protokollet. Så vi är ganska nöjda med resultatet, även om det hade varit skönt om hon inte rejsat runt.

Sen var det platsliggning för de officiellt tävlande. Tyvärr slutade det med att fyra av fem hoffar rusade upp och lite småbråk utbröt. Den enda som låg kvar var Vixxie. Duktig tjej som klarade av platsen. Det var bara sekunder kvar när hundarna rusade upp så många var väldigt nära väldigt bra resultat.



Efteråt fick Vessla och Viska ligga plats. Eftersom Bodil och Viska bröt tävlingen så kunde hon hålla Vessla sällskap. Dock reste sig Vessla upp nästan omgående och började leka med Viska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar