söndag 6 september 2009

Spårträning

Igår hörde Stefan, Satu och Simba av sig och undrade om vi ville träna spår tillsammans med dem. Det ville vi gärna och vi bestämde att vi skulle träffas på GMBK på morgonen. Vi började med att lägga ut 2 spår var till hundarna. För att sen åka upp på klubben. Det blev en kort träning för Simba, medan Vessla fick ligga i bilen och ladda inför spåren. Simba fick träna budföring. Först mellan Husse och Matte.

Han sprang på ordentligt.

Och sen blev det kampbelöning hos Husse Stefan.

Sen fick vi se ett av Simbas spel. Han sprang runt och skällde och tokade sig. Ska man vara helt ärlig så är det ju skönt att se att även andra hoffar visar upp sina tokigheter ;o)

Sen blev det ytterligare en budföring.

Fast nu fick Björn agera mottagare. Det gick precis lika bra det. Duktig kille!



Lite fot-träning hann de med också.

När träningen var slut passade Simba på att gosa ner sig i gräset.

Bidde jag inte snygg nu?

Efter en frukost/fika med jättegoda nybakade kanelbullar (tack Satu!) så var det dags för första spåret. Stefan hade gått ut det åt oss i skogen. Och som avslutning låg Vesslas frukost. Hon tog sats ordentligt i början och jobbade för det mesta bra. Det var ett ganska krångligt spår som snirklade sig fram. Hon missade 1 apport, men hittade sin kamptrasa och bjöd in till god kamp.

Sen var det Simbas tur. Hans första spår var på en klippt åker som sen gick över i ängsmark. En klar markering på snitseln gjorde han. Men därefter gick spåret mindre bra. Han var nog inte tillräckligt fokuserad. Sen hade det också traskat förbi 2 hästar, men vi tror inte att han spårade efter dem heller.



Simba spanar runt lite.


En av de utlagda leksakerna hittade han i alla fall.


Efter spåret fick Simba sätta sig i bilen och vila en stund.

För nu var det återigen Vesslas tur att spåra. Nu på fält. Hennes spår startade precis där hästarna gått in, men det löste sig väldigt bra ändå. Hon snurrade lite i början, men sen gick hon in på spåret och gick i väg bra. Med låg nos.

Hon flaxade en del och gick tydligen jämte spåret eller nått på ena benet, för där missade hon 2 apporter. Men här har hon hittat en apport och kommer springande med den till Husse.

Som avslut låg kamptrasan och den plockade hon också upp och kom med till Husse.

Tjihoo, nu blir det lek!

Simba fick göra sitt avslutande spår och nu hade Matte försvunnit in i skogen. Det gick bättre nu, men han flaxar runt en del och går gärna med ganska hög nos. Men han tog sig hela vägen fram till Matte.


En trött Simba efter sitt andra spår.


Han är lite kortpälsig på rumpan efter operationen, men pälsen börjar växa ut igen.

En slurk vatten behöver man efter att ha spårat.

Efter spåren åkte Simba, Stefan och Satu vidare åt ett anant håll, medan vi återvände till klubben för ett kort lydnadspass. Det var fortfarande lite kräm i fröken.

Jämte planen fanns en presenning som hon var tvungen att smita iväg och kolla vad det var. Den brukar ju inte ligga där i vanliga fall. Men hon vände faktiskt snabbt och kom tillbaka till Husse. Sen gjorde hon en snäv sväng för att kunna komma in i fotposition.

Lite mera inkallningar tränades det på.

Framförgående med hjälp av tasstarget jobbar vi vidare på.

En slurk vatten är viktigt. Speciellt när det är så varmt ute som det var idag. Riktigt härligt soligt och skönt.


Som avslutning blev det ett pass med fotgång och hon var fortfarande pigg och med på noterna. Gick riktigt bra, snygga svängar, och halter efter svängar också.

Sen blev det belöning med koppelkamp! Tjihooo!


Det var härligt att se att hon orkade med lydnadsträningen efter spåren. Vi borde nog haft längre väntan mellan spår 1 och 2, för hon var duktigt trött i slutet av andra spåret. Då hittar hon även på lite annat i spåret och det är ju onödigt. Men hon var ändå inte så disträ som hon varit tidigare i spårarbetet. Vi tackar Simba med familj för att de föreslog att vi skulle träna tillsammans. Det var jättehärligt och vi hoppas att vi snart kan göra om det! Nästa gång får Simba vara lite mer på i spåret ;o)

4 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft en kanontrevlig dag ju...

    Härligt med uppdatering I like!

    SvaraRadera
  2. Så himla fina bilder igen! Simba har sovit hela dagen, kanske var han lite tagen av värmen. Kul att se er och Vessla och få träna ihop. Vi ses gärna för ett träningspass snart igen!
    3S

    SvaraRadera
  3. Va trevligt ni har haft det=) Å lägret verkar ju vart super. Tycker ni hade en bra debut!
    Hoppas vi kan ses snart!
    Kram
    Ina o Mindi

    SvaraRadera
  4. Ja äntligen lyckades jag få ut ngt på internet*haha*
    Håller helt med att det var länge sen vi sågs nu! Skärpning*haha* Kram

    SvaraRadera