lördag 5 juni 2010

Utställning Vänersborg

Idag var det nationell utställning i Vänersborg, och vi steg upp tidigt för att ta oss dit. Hoffarna gick först i ringen, så det var bara att stiga upp tidigare än vad man gör på vardagarna. Solen sken och vi hade en härlig stund. Ringen låg lite avsides, vilket var både bra och dåligt. Det fanns gott om plats och även skugga för hundarna, men det var inte så mycket andra raser att titta på. Först in i ringen var Lycka och Ipzy. Bägge skötte sig väl för att vara så unga. Om jag inte uppfattade fel så blev Lycka 2:a och Ipzy 1:a.

Lycka med Matte Inger

Ipzy med Jessika

Enda hanen för dagen var Åzzi. Han var också lite för busig för ringen och men fick en 1:a.

Usca var först ut i bruksklass. Hon var nog inte helt nöjd med domaren, för hon fick allt en utsträckt tunga.

Lite växlande kritik och en 2:a tyvärr. Bättre lycka nästa helg!

Men Usca verkar vara lika glad ändå. Hopp och skutt ;o)

Toni var den som kammade hem storslam. Bir och så fick de sitt 3:e cert! Ett jättestort grattis till Bergenhovs!

Vessla visade upp lite energi idag och gick ganska bra i ringen.

Undra vad Husse viskar till henne. Kan det vara Morris (namnet på grannens katt som får Vessla att flyga upp och springa till fönstret med ståtlig hållning)

Vessla fick en etta och blev 1:a i öppenklass.

Kritiken: Vältypad med ganska bra bröstdjup och lårbredd, bra skalle, något ljusa ögon, acceptabelt skulderläge, men kunde ha bättre förbröst, något kort stupande kors, ganska platta tassar, vältecknad vacker glansig päls, rör sig trångt på hög has bak, ganska löst fram.
Domare var: Britta Roos-Börjeson

I öppenklass gick även ZingZing med Husse Anders. Men tyvärr var ZingZing halt.

Även Astri från Scandernas kennel var med i öppenklass. Här kom dagens bästa kommentar. Domaren säger: Hon har lämnat kläderna hemma och ställs idag i underkläderna! Klockrent. Hon var nämligen rejält urfälld. Efter ett tag började även Astri att halta i ringen. Därmed var hela hoffeutställingen över. Kändes som att det gick lite väl snabbt.

Men vi roade oss en stund till. Här är det Calle som har fått komma fram och ligger och gottar sig i gräset.

Vessla har intagit viloplatsen bakom Husses stol. Lite skugga fanns det.

Även Patricia och Zimla gjorde oss sällskap utanför ringen. Härligt att ses igen. Så var den här dagen slut. Nu dröjer det nog till september innan det blir någon utställning med Vessla. Fast man vet aldrig...

1 kommentar:

  1. God morgon!
    härliga bilder!!!

    TACK för en trevlig dag, hoppas vi kan ta en träff snart nån stans, jag tog en valpisgosstund på vägen hem så idag blir det MASSA kort att fixa till uppis :-)

    Ha en trevlig söndag
    KRAM

    SvaraRadera