söndag 10 oktober 2010

In i dimman, eller lydnadstävling i Kungälv

Vi lämnade ett soligt Göteborg och dimman tätnade mer och mer. När vi kom fram till Kungälv trodde vi att vi hamnat vid Lützen. Här är en bild från uppvärmningen. Kallt var det också, bara en 3 plusgrader när vi kom fram.

Lottning och Husse drog sista startnummer. En plats med 5 hundar. Husse blev lite nervös, dels så pågick elitlydnaden precis bakom platsliggningen, och bordercollien som låg jämte Vessla pep och gnällde mest hela tiden. Men det gick riktigt bra. Vessla la sig ner på 3:e kommandot. Tur att domaren inte hörde det ;o) Sen låg hon med huvudet nere, förutom en gång då hon tittade bakåt och en gång då hon lyfte upp nosen ett par centimeter för att kolla att Husse stod kvar där borta i dimman.

Linförigheten gick riktigt bra. Hon höll positionen fint.

Apporten gick åt pipsvängen, igen. Nollade pga 3 kommandon innan Vessla tog apporten. Domare för dagen var Rune Lövenius.

Slutligen hopp över hinder, och hon flyger över.

Betyg:

Vessla skrapade ihop 173 poäng, vilket innebar hennes 3:e första pris och därmed LP1. Hon vann även lydnadsklass 1. Så nu slipper vi den där retliga apporteringen som är i ettan! Skönt!

Efter tävlingen fick Vessla testa på bäbisstegen. Det var lite darrigt och hon fuskade med att ställa sig på kanten och inte på stegen.

Gick ju inte så bra att hålla balansen då.

Men efter lite kämpande hittade hon sin balans igen.

Ikväll ska det firas med tårta. Vessla fyllde 3 år häromdagen och nu även LP1. Det måste firas! Det känns ganska overkligt. Så sent som i juli gick det knappt att träna med henne. I augusti kunde vi visserligen träna lite lös med henne, men vi trodde inte att det skulle vara möjligt att starta i lydnadsettan och nu har vi tävlat 3 gånger på 1 månad och tagit 3 första pris! Tjihooo!

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss och som uppmuntrat oss när vi känt att det varit helt omöjligt! Tack till hoffar i väst för all gemensam träning!

2 kommentarer:

  1. Grattis,Grattis,Grattis.
    Va roligt att det funkar för er.
    Många kramar från Inger&Lycka

    SvaraRadera
  2. Grattis igen !!!
    Tack sjlv för våra träningar :-)

    SvaraRadera