söndag 2 oktober 2011

Träningstävling på TÖBK

Vi hade anmält oss till en träningstävling på Torslanda Öckerö bk idag. Det var vårt första besök på den klubben, så det var lite extra spännande. Det var 3 deltagande hundar i 2:an. Först var det platsliggning. Eftersom vi inte tränat på plats utom synhåll på sista tiden så stod Husse synligt. Tur var väl det, för lilla fröken tyckte att det var perfekt läge att ligga och tugga på harskit.

Som startnummer 2 var våran träningskompis Pontiac. Han var jätteduktig på platsen.

Så var det då dags för lydnadsdelen. Vessla hängde med ganska bra på fria följet, men återigen så sätter hon sig inte ner efter svängar! Man skulle kunna önska bra mycket bättre fokus ifrån henne också. Men det kändes ändå som ett litet steg framåt. Vessla tappade fokus totalt när hon kom för nära konerna i samband med fria följet. Det måste vi verkligen träna på!

Läggande under gång såg riktigt fint ut. Dk på uppsättandet, men bra tempo ner!

Inkallning med ställande. Riktigt bra fart. Något steg i ställandet. Bra tempo även på andra delen av inkallningen! YES!

Rutan, lite tvekan, men hon tog sig in i rutan. Nytt för dagen var att konerna var gula. Det har vi aldrig testat tidigare.

Apporten. Lite långsamt tempo i början, sen ökade hon tempot när hon närmade sig apportbocken.

För att sen studsa tillbaka med den. Hon tog en liten omväg innan hon sen lite långsamt satte sig fot. Skönt att se lite tempo och energi i det här momentet.

Så lite kampbelöning för att få fram lite mer energi i tösen.

Hopp över hinder blev lite snett, men hon tog sig tillbaka över hindret igen. Insåg att det var väldigt länge sen vi tränade hopp över hinder. Blir ju inte så ofta när man ofta tränar på ställen som inte har hinder. Avslutningsvis var det dags för fjärren. Som gick ganska gräsligt. Vessla lägger sig ner med huvudet i backen vid nedläggandet, och sen när det väl var dags för skiften så reser hon upp hela sig innan hon flyttar fram bakbenen för att sätta sig. Husse bröt momentet tillslut. Hade nog kunnat få poäng på momentet, men det kändes som att det var långt under Vesslas normala nivå.


De hade ordnat med tävlingsledare, skrivare och domare, vilket innebar att vi även fick poäng på de olika momenten. Ganska snälla bedömningar var det. Vessla skrapade ihop 145.5 poäng. Så det behövs mer träning innan det är dags att tävla igen. Men det var en skön genomkörare. Tack till TÖBK för att ni ordnat så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar