lördag 29 september 2012

En bra dag

Lördag, någorlunda fint väder eller till och med fint väder, så det blev lite hundträning. Vi gick bort till fotbollsplanen som ligger på andra sidan sjön. Det blev ett bra träningspass med spring till rutan.

Vessla har visat de senaste gångerna att hon behöver lite hjälp med att hitta mitten av rutan igen, så targeten har fått göra ett återbesök.

Vessla sprang på i bra tempo och hamnade bra i rutan!

Vittringsapporten har det gått troll i på sista tiden så det fick bli ett nytt försök på det idag. Från att ha testat att plocka vilken pinne som helst, så valde hon idag ut rätt pinne! Toppen!

Inkallning med ställande var det också dags att backa ett steg i. Klossen fick komma fram och påminna Vessla om att man faktiskt ska stanna när Husse säger så.

Testade efter klossträningen en gång utan kloss och då stannade hon återigen mycket bättre.

Sitt i grupp fast ensam. Lite slö och föll ner på rumpan, samt flyttade om någon framtass.

Plats utom synhåll. Nja, ligger kvar, men huvudet poppar upp och ner ;o( Men det är bara att kämpa vidare.

På eftermiddagen blev det en tur ut i skogen och uppletande. Vi har trampat upp en ruta här i skogen som vi kört i några gånger. Efter tips från Katarina på lägret om att använda grisöra som belöning har det börja lossna lite, om man nu törs skriva så. Men idag la vi först ut 2 föremål och Vessla jobbade duktigt ut i rutan och letade upp först första föremålet, in med det till Husse, äta en bit grisöra. Sen fick hon ut och leta upp föremål två och det gick också riktigt bra. In med det till Husse och äta grisöra! Sen medan Vessla fick vila lite gick Matte ut med ett föremål till. Vessla och Husse höll sig så att Vessla inte skulle få se in i rutan och vad Matte gjorde. När Matte kommit tillbaka fick Vessla köra igen och även denna gången jobbade hon sig ut bra på djupet och verkligen letade sig fram till föremålet! Tjihooo! Då blir man så nöjd och glad! När vi var klara för idag bestämde vi oss för att utöka storleken på rutan till nästa gång. Så nu flyttade vi ut vimplarna, så att det är klart till nästa gång. En bra dag!

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig uppis :-) Ja vädret är inte o leka me. Sen kommer den där älgjakten nästa vecka o stör .. eller ja hur man nu ser det ;-)
    Känner väl att man kan hålla sig från skogen ett tag men skulle ju bara fattas att det blir toppenfint väder då :-O
    Ha det bäst

    SvaraRadera
  2. Tack Patricia! Vilken tur att du påminner oss om att det är dags för älgjakten, så att man inte drasar ut i skogen. Själv har jag ingen koll på sånt alls! Det har verkligen varit en höst (och sommar) med tråkigt väder. Så man får passa på och ta de där små tillfällena när vädret tillåter att träna på. Hoppas att vi snart kan få möjlighet att få till en hoffeträff! Det känns som att det var evigheter sen vi träffades senast! Ha det toppen! KRAM!

    SvaraRadera