lördag 22 september 2012

Rapport från RM

Torsdag förra veckan packade vi in oss i bilen på eftermiddagen och åkte upp till Ludvika. Resan gick bra, skönt att ha CD-bok att lyssna på längs med vägen. Då går resan så mycket snabbare. Efter en natts "sömn", som vissa av oss fick mer av och vissa mindre, var det äntligen fredag och RM skulle börja! På fredagen samlades en massa lydnadsentusiaster. Vi fick titta på några av våra vänner när de tävlade och Husse och Vessla debuterade i lydnadsklass 3. Men först ut av våra vänner var Annelie och Usca. Här hälsar de på domaren. 

Annelie och Usca har ställt upp för lydnadsprogrammet. Tyvärr fick jag inga bra bilder ifrån deras program. Ljuset var inte riktigt med oss. Hoppas att Fredriks kamera lyckades bättre. 

Anki och Vixxie gjorde en strålande insats. 185 poäng och klassvinnare i ettan. De fick därmed även sitt tredje första pris och titeln LPI! Grattis! Bra jobbat!

Här är enda hunden som tävlade i Elitlydnaden. Mic med Matte Pia. Ett härligt ekipage att följa.

Sen blev det tyvärr för mörkt att kunna fota fler ekipage. Husse och Vessla fångades på film, men den är av så dålig kvalitet att man bara ser Husses nummerlapp på datorn. Men Vessla var pigg, glad och med. Nollade platssittningen, stod över platsliggning och missade att ställa sig på inkallning med ställande, men i övrigt hade hon riktigt bra poäng! Se Vesslas hemsida för poäng och kommentarer. Riksmästare i lydnad blev Susanne Ortmanns med Swedehof´s De Soto. De fick första pris och första plats i lydnadsklass 3. Grattis!

På lördagen var det dags för brukstävlingar, spår. Lägre klass-ekipagen började med lydnad, vilket var riktigt bra för då fick man chansen att se alla dem på planen. Fredrik fick chansen att köra med Usca. Tyvärr var det lite för mycket störning jämte planen...

Men de kämpade tappert på. 

Apporten sprang Usca ut bra och hämtade.


Jessica med Lintrollets Celine Dion slog till på stort. Det var jättehärligt att se dem på lydnadsplan. 

Matte, vi fixar detta, ser det ut som att Celine Dion säger. 

Bra kryp hade de också. 

I högre klass tävlade Celines syster Cajsa Cavat. Här var det mycket fart och fläkt. 

Hon plockade upp tungapporten som om den inte vägde något alls. Skutt skutt.

Tänk att man kan lyckas ta sig över hindret från så nära håll. Duktig tjej!

När det var paus i tävlingen passade Husse på att ta ut fröken Vessla på plan. Hon var pigg även idag. Attans vad tråkigt att vi inte hade anmält henne till högre klass. Det hade varit så skoj att åtminstone fått göra ett försök!

När poängen var ihopräknade så stod det klart att Jessica och Lintrollets Celine Dion var riksmästare i bruks! Uppflyttade från lägre klass med 512,5 poäng! Grattis! Toppen roligt!

  
Så blev det söndag och dags för utställningen. Det hade varit lite smått kaos eftersom domaren blivit skadad strax innan och en ny domare fick kallas in. Domare för dagen var Anita Whitmarsh. Först ut var valparna. Här Bodils lilla Lycka som skötte sig riktigt bra i ringen för att vara så pass ung. 


Snygg är hon också och Lycka blev BIS-valp! Grattis Bodil!

 Sen följde hanar och där hade vi Zimba, Vinnas son.

Elliegårdens Xarek som fick som omdöme att han såg ut precis som en hoffe ska, enligt domaren.

Så var det dags för bruksklass tikar. Och där var vår egen Vessla med. Sandra ställde upp som handler. Vessla ser dock ut att tänka, min hals är inte så här lång.

Och man kan undra vad Bodil tänker. Sköter Sandra sitt jobb? Ska de se ut så?

Domaren kom fram och kikade på Vesslas tänder.

Så fick de springa ett varv runt.

Uppställd inför domaren. Fina tösen. Excellent blev det i bedömningen och sen började väntan.

Elliegårdens Xilly som också gick i bruksklass.

Vessla har kommit in i ringen igen. Hon placerade sig först i bruksklass! Och hon fick CK! Därmed CERT!

Så var det dags för champion-klass. Vinna fick en riktigt bra bedömning, men fick tyvärr inget CK på grund av pälsen, eller avsaknaden av den.

Sen drog det i gång på allvar. Vessla fick springa i bästa tikklass och tillslut var det bara Vessla kvar. Hon blev bästa tik! Nu var det dags att springa mot bästa hanen, som kom ifrån finland. De sprang varv efter varv och tillslut stod det klart att Vessla blev BIS! BIM blev Hofmacher Fargo.

Vessla börjar bli lite trött, och så skulle hon posera med den stora rosetten ;o)

Men så vaknade hon till igen och vilket fint kort vi fick på dem. Tack än en gång Sandra, vilket fantastiskt jobb du gjorde i ringen!

Dagen var inte helt slut än, utan bästa uppfödargrupp skulle avgöras. In gick Vessla, Vinna, Viska och Xarek, och de blev BIS uppfödargrupp! Grattis Bodil!

En liten bild på Vesslas prissamling från dagen.

Två fina pokaler fick hon, dels för BIS:et och så Lintrollets vandringspris till bästa tik i bruksklass! Och en fin handduk, undra om Vessla kommer att få sätta tassarna på den eller inte.


Det var en riktig toppenhelg. Det enda som grämer oss lite är att vi inte gjorde ett försök i högre klass. När man ser skogarna som är runt Ludvika får man något drömskt i blicken. Underbara. Det var härligt att få träffa gamla bekanta och få nya bekanta. På lördagen var det en trevlig middag på Räfsnäsgården, då man fick lite extra tid att umgås med underbara människor! Nästa år blir det RM i vårgårda och då kommer vi själva att vara med och organisera. Pust, vilket jobb vi har framför oss, men det kommer att bli skoj! Tack än en gång till mellansvenska och Ludvika för ett väldigt välorganiserat RM! Det gjorde ni riktigt bra!

2 kommentarer:

  1. Sanna med Kax och Kira23 september 2012 kl. 07:57

    Vad trevligt att läsa om er helg och återigen ett stort grattis till era framgångar :)

    SvaraRadera
  2. Åhhh va jag blir glad att nån har lite kort när man själv inte var där. BRA Jobbat och SUPERGRATTIS IGEN.
    vi har grattat er på hemsidan oxå <3
    KRAM

    SvaraRadera