söndag 7 oktober 2012

Så var då födelsedagen över

Ännu en födelsedag har passerat förbi. Vessla började dagen med ett spel som hon fick. Hon ska med hjälp av nosen snurra på plattan och få tag på godisarna som ligger gömda under.

Lite jobbigt var det allt. Speciellt att inte få använda tassarna och riva fram godisarna.

Dagen fortsatte sen med ett spår på lite över 500 m, med en massa apporter och burkar med godis och någon leksak utlagd. Det var ganska länge sen vi spårade senast, tror inte vi kört sen semestern. Spåret gick ganska bra, men Vessla tog en genväg på ett ställe, men i övrigt spårade hon bra. Hem och vila en stund. Dags för paket, gömda toarullar med godis. Matte gömde två medan Vessla låg i arbetsrummet och väntade. En låg på en köksstol under Vesslas ryggsäck och den andra var gömd i en av Husses skor. Vessla fick komma ut och börja leta och för första gången någonsin så lyckades hon inte! Hon kämpade på i säkert 20 minuter och letade och letade. Till slut däckade hon på golvet. Gaah, vad gör man nu då? Hmm... Husse fick hjälpa henne lite och leta han också, så att de tillsammans hittade den ena rullen med godis. Sen letade hon lite till själv, men lyckades inte hitta den andra rullen. Så även Matte fick blanda sig i leken att leta, men eftersom Vessla inte riktigt hakade på och försökte få den före mig, så snodde jag den. Elakt kanske, men det kändes inte som att hon borde få hjälp att lösa problemet.

En trött Vessla fick ligga och vila en liten stund. Då hörde Linda av sig och undrade om vi ville ut och spåra lite tillsammans med henne och Pontiac senare. Vi bestämde att ses en och en halv timme senare. Lite kvällsmat och sen gick vi ut. Istället för att lägga ett spår till Vessla så fick hon köra uppletande. Medan Husse la ut ett spår till Pontiac så vallade Linda, Pontiac och Matte upp rutan och la ut 4 föremål. Vessla satt under tiden uppbunden vid ett träd en bit i från rutan. Samtidigt som vi var klara med rutan kom Husse tillbaka och Vessla fick börja leta. Hon hittade de två första föremålen (strumpor) ganska direkt. Jobbade ut på djupet och sprang på riktigt bra!!! Sen blev det lite jobbigare för henne. De två föremålen som fanns kvar var en plastring ca 10 cm i diameter och en snörstump. Vessla jobbade ut på djupet, men kunde inte riktigt lokalisera föremålen. Husse skickade om henne och till slut fick hon tag på plastringen. Nu fick hon grisöra som belöning. Sen fick hon försöka ett par gånger till på snörstumpen, men lyckades inte lokalisera den, men hon jobbade ändå duktigt! Roligt att se att hon faktiskt avancerat så mycket i det här momentet. Nu kan vi verkligen lägga ut flera föremål i rutan och hon orkar gå ut och jobba flera gånger på rad. Hon tar det lite lugnt ut från Husse och ökar sedan tempot när hon kommer lite djupare ut i rutan. Börjar nog bli dags att lägga ett föremål lite grundare i rutan nästa gång, så att hon inte glömmer bort att koppla på nosen på en gång. Till slut fick Matte gå ut och leta upp snörstumpen och sen var det dags för Pontiacs spår.

Det låg godis utlagda i spåret. Pontiac först, sen Linda och därefter Husse. Matte fick följa efter med Vessla, som passade på att spåra hon också. Pontiac var inte jättenoga med att äta upp alla godisarna och det noterade fröken Vessla ganska snabbt. Hon riktigt frustade när hon nosade runt efter godisarna. Bra tryck i spårandet, trots att både Pontiac, Linda och Husse gått framför henne. Duktig tjej. Blev ett andra spår för henne. När vi närmade oss slutet ropade jag till Husse att lägga ut ett slut åt Vessla också, så att hon också skulle kunna få ett avslut på spåret. En hög med godisbitar fick utgöra slut. Nu var det nästan mörkt ute, och vi fick traska hem i mörkret. Tror att Vessla känner sig ganska nöjd med dagen. Som tur var fick hon kvällsmat när vi kommit hem, för hon såg lite smått besviken ut när vi gick ut istället för att ge henne kvällsmat.

2 kommentarer:

  1. Vilken toppen födelsedag!

    SvaraRadera
  2. Grattis Vessla i efterskott.
    Vilken dag du fick.
    Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera