måndag 16 december 2013

Liten blir stor...

Från att ha varit en underbar söt liten valp, har grabben utvecklats till att bli en riktig tonåring, med fjädrar till fötter och energi som jag vet inte vad. Från att ha varit snäll och lydig till att ha utvecklat riktiga hoffe-fasoner ;o) 

Men han är ju fortfarande en fin grabb, och ganska ofta en kelig grabb och tids nog blir han nog en vuxen hoffe som landat på fötterna, eller? Idag blev det vaccinering och vägning och lillgrabben väger nu stolta 34 kg. 

Tidigare idag visade Diesel att han utan problem kan hoppa jämnfota två meter i sidled och ca 1 m upp i luften för att landa i soffan. I går visade han att det finns inga hämningar. Husse kastade (lite dumt) iväg en tennisboll och Diesel tänker inte efter en sekund utan flyger iväg ut över soffbordet och hade nog halvt slagit ihjäl sig om inte Husse kastat sig och knuffat bort honom så att han kunde landa i biabädden istället. Livet med en hoffe är aldrig lugnt.


Igår lekte Vessla och Diesel med en tennisboll, och eftersom Diesel är den som har störst intresse för bollen var det han som tog den. Vessla skällde ut honom efter noter, men se hur det gick. Diesel la sig i biabädden och började med att lägga sig på bollen för att beskydda den. Här har han den i munnen och Vessla står framför och skäller. När det blev för jobbigt, drog Diesel till..

... soffan och la sig där för att tugga vidare. Vessla galen efter och skäller.

Men se Diesel behöll bollen och låg och retades gott med den i munnen. Det är dock inte ofta som Diesel vågar sig ens på att försöka att behålla något från Vessla. Gäller det något annat än en boll ger han upp direkt och slokar iväg.

På träningsfronten står det lite still. Dåligt väder och lite tid gör att vi tagit lite halvpaus i träningen. Något minipass om dagen kanske det blir, men det räknas knappt. Lite platsliggning inomhus med Vessla någon gång i veckan. Lite fotträning då och då under promenad. Mycket energi lägger vi på att försöka få till en bra promenadrutin, där det inte är acceptabelt att dra i kopplet. Det är mycket kvar att lära... Vi har även under hösten gått en kurs i hundmöten som har varit trevlig och vi har lärt oss en del. Diesel tycker det är jobbigt när de andra hundarna går iväg. Då vill han helst stå på bakbenen och yla efter dem. Men det är bara att kämpa vidare. 

Lägger upp bilder på våra nya tavlor här på bloggen också. En kille på hunddagiset har målat dem åt oss. Vi är verkligen jättenöjda med dem.


Planer för nästa år är att fixa till en egen träningsplan på nya tomten. Sen får vi fortsätta med spårandet och förhoppningsvis landa så att vi kan komma till start i appellen någon gång under året. Om det går bra och vi lyckas med vår träning hoppas jag även på start i lk 1, men det är mycket kvar till dess. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar