lördag 1 mars 2014

Spår

Idag blev det spår tillsammans med Annelie, Fredrik, Usca, Calle och lilla fröken Elisia såklart. Fredrik la ut spår åt Diesel och Vessla. Björn la spår åt Calle och jag la spår åt Usca. Först ut var Diesel till att spåra. Han laddar på rätt rejält i starten. Skönt att det är Husse som håller i linan 

Han fick bra fäste direkt i spåret och tuffade på.

Första vinkeln gick bra.

De hittade en apport.

Här väntar Usca på hennes tur. Är han inte klar snart?

Diesel stötte på en hel del problem längs med vägen. Dels hade Fredrik gått ett blindspår som ställde till det ordentligt för grabben, och sen var det nog väldigt mycket vilt som gått nere vid ett dike på åkern, för där irrade han fram och tillbaka.

3 svanar flög förbi, trumpetande.

Men Husse och Diesel tuffade på. Nu är de på slutsträckan.

Här har de hittat slutet. En snusdosa med älgkött.

Det här är Diesels spår. Positivt är att han ger inte upp utan fortsätter att jobba även när han stöter på problem. Troligen gick Diesel upp mot 1,5 km för Husse stod still och väntade ut honom när han irrade. Men han var duktig och löste ut spåret till slut. Spåret slutade med en raksträcka längs med vägen, så den sista böjen in mot spåret igen är bara en belöningslek. 

 Usca tuffade på bra på sitt spår. Målet med dagens träning var att väcka henne och träna på att plocka upp apporter. Det gick bra.

Diesel ville gärna ta Uscas spår också. Han lyckades rymma efter sitt spår och sprang fram till Usca, men kom tillbaka till Husse på inkallning. Sen stod han på bakbenen och tittade på Usca när hon spårade.

Usca var duktig. Alla pinnarna fick hon med sig tillbaka.


Här har Usca hittat slutet. En snusdosa med godis i.

Vessla laddar inför sitt spår. Hon har återigen gått in i en slöare fas och har känts lite loj de senaste dagarna, med undantag för i går då hon var pigg.

Även om energin inte var den bästa så gjorde hon ett riktigt bra spårjobb.

Fredrik la ett ganska snällt, men ganska långt spår till Vessla. Med en grusvägsövergång. Han hade tur att Annelie slängde sig in i bilen och hämtade honom, annars hade han fått korsa sitt eget spår för att komma tillbaka igen. Helt ok tempo egentligen på spåret, eftersom Vessla följde spåret bra så skulle hon klarat tidsgränsen idag. 

 Slutligen var det Calles tur. Han och Fredrik startade strax efter att Vessla gått på sitt spår. Tyvärr stod kamerakvinnan lite väl långt bort. De tuffade på och tog 3 apporten, men sen gick Calle tyvärr av spåret och hittade inte tillbaka igen. Vi får göra ett nytt försök snart igen.

Det blev en trevlig stund, trots att det i slutändan blev lite kallt. In och värma oss med lite varma mackor och en pratstund. Nu lite vila för hundarna och ikväll får vi besök. Blir till att baka pizza och titta på mello. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar