måndag 31 mars 2014

Hundträning

Så har ännu en helg passerat och i hundens tecken. På lördagen träffade vi Annelie och Fredrik i skogen vid Garphyttan för ett litet träningspass. Pga otur fick Usca inte ta sitt spårupptag. Men Calle var redo och gjorde sitt jobb. 

Medan de var ute och spårade rastade Husse Diesel. Han var med på noterna och mycket nyfiken på vad Calle gjorde i skogen.

Ska jag få spåra nu?

Nej, när vi går till spåret ska det se ut så här. 

Framme vid spårstart ska man sitta lugnt och vänta. Duktig kille!

Liten var med i skogen också. Började bli lite trött. Tur att Mammas mobil finns med. 

Diesel tuffade på i spåret.

Gott med belöning.

Fullt drag, och sen när Fredrik busat lite i spåret, dels genom att sitta och vänta 5 minuter och sen rulla iväg, då flög nästan Husse iväg efter Diesel som fick upp farten markant.

Grabben brötar på i spåret. Han fick lite att fundera på när Fredrik balanserat på ett omkullfallet träd. Det fanns ju vittring på bägge sidor om trädet så Diesel flög fram och tillbaka, men sen fick han fatt på det.

Gooofy

Här med slutapporten. Full fart.

Tjihooo! Boll-belöning.

Avslutningen på belöningen blev extra fantastisk sa Diesel som lyckades få tag på ett spår och drog iväg med sele och lina i 100 knyck. Troligen fick han upp spåret efter en joggare som sprungit förbi för ca 1 timme sen. Tack och lov så kom han rusande tillbaka i samma tempo efter några minuter. Trött som aldrig förr.

Här är en bild på spåret när Fredrik la ut det. Starten är inte riktigt korrekt återgiven.

Lunchen spenderades hemma hos Annelie och Fredrik med gooooda grillade burgare. Mmmm... toppen! Sen blev det hem en stund för lite städning och jobb i huset innan vi några timmar senare åkte tillbaka på en härlig middag. Den avslutades med den här födelsedagstårtan. Husse fyllde år tidigare i veckan och eftersom vårt firande blev inställt då så blev det hembakad tårta. Kladdkakebotten med mörk choklad. Passionsfruktsmousse, med ett lager grädde ovanpå och slutligen finhackad mörk choklad och vita chokladpastiller högst upp. Mumma var den. 

På Söndagen släpade vi oss upp och besökte Örebro Hundsällskaps lydnadsplan. Vi gick en liten promenad och sen blev det en massa passivitetsträning. Diesel var milt rabiat tills vi kom in på planen. Där kunde han slappna av och la sig ner efter en stund. Då fick han lite lydnadsträning också. Studdsig och glad. 

Men med fint fokus i korta perioder.

Åh, det är någon där borta. Måste bara kolla lite.

Lite träning på apporten också.

Glappkäften kunde hålla fast den emellanåt.


Får man äta upp den?

I 3:e passet var han lugn och fokuserad och klarade bra av att gå en längre fotsträcka, trots att några andra körde budföring strax bakom. På tisdag blir det träning igen tillsammans med lite fler hoffar. Hoppas det blir bra väder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar