onsdag 2 april 2014

Hoffeträning på Örebro hundsällskap

Igår på kvällen blev det ett träningpass på Örebro Hundsällskap. Vi kom först och hade turen att få en hel plan för oss själva en stund. Matte började med ett pass med Vessla. Tyvärr inga foton från det. Sen var det dags för Diesel och Husse. Fin kontakt. 

Boll belöning är TOPPEN

Är det Husses fötter? Nej det var ju bollen som låg där.

Vessla tog det lite lugnt under tiden.

Läggande under baklänges gång jobbades det på.

Såklart bollbelöning när han sköter sig.

Ett litet glädjerejs.

Tasstarget, tjihooo! Full attack.


Sen kan man ju passa på att sno bollen och köra eget rejs med.

Kom och ta mig då!!!

Kom igen, jaga mig!

Fick traska iväg till bilen, hämta en nyinköpt liten kampstock och locka in honom med. Det var dock svårt att bita i stocken med bollen kvar i munnen... Till slut kunde han släppa bollen iaf.

Så kom Anna och Maggan och vi körde igång med träningen igen. Diesel fick ett pass med störningsträning. Han skötte sig faktiskt riktigt bra. Anna och Maggan stod först still på planen för att sen efter ett tag börja gå omkring och prata.


Fin kontakt och bra fokus. Han tappar lite emellanåt, men är ändå riktigt duktig.

Började även jobba lite på tandvisningsmomentet. Anna och Maggan fick växla och komma fram till sidan och efterhand även klappa lite på huvudet. Riktigt jobbigt att sitta still och inte hoppa, tyckte Diesel.

Avslutningsvis hann de även med en budföring. Anna stod som mottagare. Det var bra tempo ut.

Lite halvdan ingång kanske, men sen satte han sig fot. Tjuvade på tillbakavägen, så vi får lägga mer fokus på kvarsittande hos mottagaren.

Nästa hund ut var Vessla och hon fick en liknande början. Lite fritt följ med störning. Sen även sättande under gång och inkallning med ställande med människor som gick runt. Duktig tös tände till lite emellanåt och såg pigg ut.

Anna med Nero. De tränade också lite inför tandvisning. Duktig kille.

Maggan är framme och klappar lite på sidan av huvudet. Det var skoj att se Nero som är ifrån Lintrollets H-kull. Han och Diesel är ju nästan jämngamla, men det märks en hel del skillnader mellan dem. Nero verkar lugn, sansad och betydligt mjukare.

Maggan med sin Busan. Tyvärr började ljuset försvinna när det var deras tur för träning. Maggan jobbade på fritt följ. Fina Busan, en härlig och glad tik.

Får se när vi får möjlighet att köra nästa träning tillsammans. Hoppas att resten av gänget också kan vara med då. Hundarna var ganska trötta på kvällen. Under natten fräste Vessla till åt Diesel en gång, sen låg han som ett plåster i sängen. Fast det egentligen var för varmt så han vände och vred på sig, flämtade och ville inte gå ner på golvet. Fick köra ner honom till slut och hjälpa honom att lägga sig på golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar