söndag 6 april 2014

En dag i skogen...

... med Annelie, Fredrik och Elisia blev det idag. Vi började med att Annelie la ut ett spår till Diesel som skulle få ligga till sig ett tag. Annelie kom tillbaka från skogen med ett stort leende. Sen fick de gamla jobba. Först ut Vessla som fick se Fredrik fly iväg bakom en sten. Sen fick hon krypa in i bilen och vänta en stund. Under tiden vandrade Fredrik iväg och gömde sig på ett annat ställe. Sen fick Vessla komma ut ur bilen, på med sele och lina och sen efter Fredrik. Så länge vi gick på sträckan som hon sett Fredrik gå gick det rätt ok, men sen när vi kom ner vid stenbumlingen som han försvann bakom, då försvann Vessla också. Full fart iväg. Jag fick springa efter henne över stock och sten. Bara att försöka kämpa på. Fick stoppa henne ett par gånger för att hinna i kapp lite. Sen kom hon fram vid en massa grenhögar och fatta inte alls vart spåret tog vägen. Hon fick full lina och kollade runt en massa åt alla håll och kanter. Sen fick hon på nosen och hittade Fredrik liggande bakom grenhögen. Japp hon blev glad. Lek och bus och sen korv. Duktig tjej!

Efter Vessla fick Usca testa samma övning med Husse som gick ut spåret. Usca traskade iväg i ganska snällt tempo, men ökade på efterhand. Även hon hittade sin buse i skogen. Slutligen var det även Calles tur att få se en buse smita iväg i skogen. Med mig hade jag Calles bitstock. Dök ner bakom en stenbumling och sen fick Calle vila i bilen medan jag traskade iväg. Såg efter ett tag en stor stenbumling som jag tänkte, den blir bra att lägga mig bakom. Men på väg dit låg det en massa nyfällda stockar och där var en perfekt grop. Kröp ner och la mig på rygg. Gott! Efter en stund hörde jag brak i skogen. Sen kom Calle och högg tag i kampstocken. Han vart riktigt nöjd och glad att hitta mig. Efter en stund kikar jag upp och undrar var Fredrik tagit vägen. Då stod han en bit bortom dubbelvikt och flämtade. Han hade verkligen fått springa efter Calle i skogen. Duktiga hundar! Det här tyckte de var skoj. 

Så flyttade vi över bilarna till andra sidan vägen så var det Diesels tur. Först en kissrunda. Lyfta på benet ordentligt, jupp. 

Är det dags för dig att få spåra nu, Diesel? JA!

Är du riktigt säker på att det är din tur, Diesel? JAAAAAA!!!

Här var det bra tryck i linan på en gång. Sög till sig spåret direkt och sen tuffade han på.

Nosen bra i backen.

Först gick det åt ett håll...

... sen gick det åt andra hållet...

... och sen tillbaka igen...


Noga noga...

Här är Diesels roliga spår, från när de spårade det. Efter 90°-vinklarna gick det iväg en bit innan det bar uppför en rejäl kulle i skogen. Och sen gick det ner igen. 

Sen blev det uppletande också. Usca var först ut. Hon hittade en rosa rattmuff i skogen. 

Titta vad duktig jag är!

Hopp och studs.

Så var det Vesslas tur. Hon flög fram.

En strumpa till avlämning.

En handske.

Hon hittade också rattmuffen. Sen blev det lek.

Och grisöra som belöning.

Calles tur i skogen. Bara att böja ner huvudet och dra igenom snåren.

Calle kämpade och kämpade.

Plockade in en handske, och några andra föremål. Duktig kille. Fick kämpa ordentligt.

Så var det Diesels tur. Han hade gjort sitt bästa för att riva hela bilen medan han väntade. Inte var han trött efter sitt spår inte....

Här var det fläng, fart och fläkt. Han markerade föremålen, men plockade tyvärr inte in något av dem idag. Passade även på att dra en extra repa i skogen, innan han var tillbaka i rutan och jobbade igen.

Tur att syrran orkade ta ett pass till i uppletanderutan. Hon letade upp Diesels 2 föremål och plockade in dem med bravur. Duktig tjej!

Tror att bägge hundarna är ganska nöjda med dagen. Vessla har knappt lämnat sin fåtölj sen vi kommit hem. Diesel följer efter lite lojt när vi går någonstans och sen faller han ihop i en hög på golvet så snart vi stannar en lite längre stund i något rum. Riktigt roliga spår idag. Mycket uppskattade av hundarna också. Tack för idag, Annelie och Fredrik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar