söndag 11 maj 2014

Tänka sig, lite hundträning...

Tiden flyger framåt. Ibland hinner man inte med. Har lagt mycket tid på att fixa i trädgården under några veckor. Men lite hundträning får man ju se till att hinna med ändå. Förra helgen träffade vi Annelie och Fredrik och körde hundträning på lördagen. Det blev ett pass i skogen med spår och ett pass på grusplanen för lite lydnad. Diesel fick posera lite först. Sen körde han och Husse igenom de 4 första momenten i lydnadsettan med kommendering. Det gick ganska bra förutom en pinne som låg på planen och störde i linförigheten. 


Usca fick springa ur sig lite energi. Inkallning.

Matte kastar bollsnöret!

Men Matte, du kastade ju aldrig bollen! säger Usca när hon vänder tillbaka efter ca 50 m.

Du har den kvar!

Calle är bra glad i sitt bollsnöre han med.

Lång rak inkallning. Bra fart och bra sträckning.

Slyngel i bilen som sitter och tittar på.

Vessla hade bra med fart i benen. Krashade in i Matte på inkallning.

Hon fick träna rutan också med bra spring.

På söndagen blev det spårträning för vår del.

Diesel med sina snörpinnar. Ibland hittar han dem iaf.

Och då blir det lek.

Däremellan ser det mest ut såhär.


Det gäller att använda hela munnen för att fånga den där pinnen som Husse rycker undan.

Tuff tuff.

Som avslutning lek med bollen. Det är bra.


Även Vessla hade bra spårtempo denna gången. Hon fick halva sin frukost i spåret och den andra halvan vid slutapporten.

Bra tryck i linan och bra markeringar. Men hon gillar inte snörapporterna alls.

Litet parti av spåret gick över ett kalhygge, men det var inga problem.

En snusdosa!

Innan vi åkte hemåt blev det uppletande med bägge. Diesel retades som fanken.

Hittade duktigt föremål...

... men det var roligare att äga det själv.

 Sen gick det en vecka med lite lugnare dagar för hundarna, innan det blev helg på nytt. I går fick Diesel ett lite längre spår med 3 apporter i. Den första apporten låg efter ungefär 50 meter, den andra vid typ 400 m och sen slut. Det blev lite vinklar av olika grader, en minifjäder med två extra ben där spåret gick ut mellan benen, och en fyrkantig ruta där spåret vinklade 90 grader. Längst ner i botten på spåret hade jag stått still 5 minuter och väntat innan jag gick vidare.

Så här ser Husse och Diesels version av samma spår ut. Snyggt jobbat. Han markerade och plockade upp både 1:a och 2:a apporten, men missade slutet. Husse missade att starta telefonen riktigt från början, så det saknas en liten bit där. 

Efter gårdagens spårande blev det att packa bilen och åka till Annelie och Fredrik. Vi käka gott och titta på eurovision tillsammans. Därefter slackade vi i deras gästrum med två hundar som helst ville ligga i sängen hos oss. På förmiddagen kom Sofie med Ludwig och en liten hoffevalp på 9 veckor förbi, och sen åkte vi ut i skogen och tränade med hundarna. Det blev patrullstig för Usca, Ludwig och även Vessla fick testa på. Medan Diesel och Calle fick 1 spår. Samma spår. 4 apporter utlagda och de fick spåra växelvis. Calle tände igång bra på detta. Diesel var lite förvirrad men jobbade på ganska bra. Han tog den första apporten klockrent, men gick över sin andra apport. Roligt att se Diesel och Calle jobba så nära varandra så bra. Dyblöta lämnade vi skogen och åkte hem. Efter lite vila i soffan är det nog dags att fixa helgens andra nöjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar