tisdag 28 juli 2009

Nystart träning

Tillbaka i Sverige och det är klart att man tar tillfället i akt till lite nystart vad gäller träning när man varit borta från det ett tag. Här hemma i Göteborg har vi gått en del promenader med Vessla lös och detta medan hon varit pigg och alert. Hon har skött sig och de gånger hon stuckit / tänkt sticka har det räckt med att ryta i NEJ / HIT och så har hon vänt och kommit. Självklart belöning då! Dessutom har Vessla varit mycket piggare än på länge, vi får nog tacka Mammas alla långa promenader och bra motionsträning för det. Samt kanske lite mindre träningsgodis för Vessla har slimmat till sig lite också :-)

Igår var jag (Husse) ute och körde ett pass med Vessla på planen utanför. Trodde inte hon skulle orka så mycket eftersom det var länge sedan och det (förmodligen) tar på krafterna att försöka fatta vad jag vill, men hon orkade genom hela passet utan att tröttna. Vi körde lite olika saker men främst mycket frivilligt in till fotgående och följande fotgående. Starterna sitter inte längre med 100% ögonkontakt men det ska vi tillbaka till. Uthålligheten var bättre dock. Vi körde det mesta utan koppel och bara det är ju en framgång. Ska försöka våga lite mer nu och lita på Vessla att hon inte sticker och på mig själv om hon skulle göra det.

Direkt efter att vi lämnat planen och kommit upp på gångvägen stod det en råbock och betade / letade godis precis där vi tränat. Bra störning.

Även idag gick vi ut på kvällen och hade även Matte med oss. Samma tid (ungefär) och samma plats. Även idag gick det bra och Vessla visade sig pigg och att hon ville träna, verkligen en framgång. Vi kollade lite på fotstarter och frivillig in till fot först. Sen lite sitta fot med bibehållen kontakt för att gå över till lite vanlig fot sedan.

Om vi ska komma till start på tävling någon gång måste ju belöningsfrekvensen sänkas / kunna sänkas. Så idag körde vi lite bakåtlänkade moment. Först ett läggande under gång med stor belöning. Sedan en inkallning med följande läggande under gång och där kom belöningen. Själva momenten gick bra men det var lite strul mellan, så vi får försöka igen nästa pass. Och köra mer sådant såklart om det ska bli något av det.

Min coach (Matte) sa att läggande och ställande såg super ut, något ställande var av fjädervarianten precis som man vill se. Det enda moment som vi inte är nära att ha "klart" är platsliggning där vi vill ha ögonkontakt genom hela momentet och det tar lite tid men går långsamt framåt.

När vi gick av planen träffade vi två av hundkompisarna till Vessla. Bakom oss smög råbocken in på planen för att köra sitt race... snacka om bakhåll.

Just ja, det kommer kanske en liten uppdatering från USA-resan någon dag också ;-)

1 kommentar:

  1. Härligt att höra att ni alla tre mår bra och att det finns nya friska tag i tränings tankarna! Får se till med en träff i augusti helt enkelt! Med bättre väder än vad det blev nu i juli:P Stor kram

    SvaraRadera