söndag 12 september 2010

En lyckad helg och en trippel

I helgen var det RM och för oss var det väldigt lyckat. Även om vi inte gjorde så mycket på bruksdagen så fick vi med oss flera resultat och många bra kvitton. Vi har ju inte kunnat träna effektivt så länge och det är först den senaste månaden som vi har kunnat vara på någon klubb (eller annat ställe) där det finns hundar runt omkring och ha Vessla lös. Efter att ha kämpat i flera år kanske vi kommit till en punkt där Vessla faktiskt kan prioritera träning framför andra saker som också är spännande.

Fredagen på RM startade med lydnad och vi lottades som 3:a. Helt osannolikt turligt lottades Patricia och Zimla som 2:a och Jessica och Zigurd som 4:a så vi fick ligga plats mellan kända hundar. Med tanke på att Vessla aldrig har legat plats med flera andra hundar tävlingsmässigt så kändes det ganska bra. Platsen gick finfint även om V reste huvudet från marken 2 ggr.

Uppvärmningen innan det var dags gick sådär och jag fick inte helt fart på Vessla. Inte så konsigt för vi är ju inte vana med så mycket runtomkring. När det var dags sprang vi iaf in på plan och Vessla visade energi och bet och kampade lite i kopplet. Mitt stora problem under tävlingen var att få in ett bra fotsittande inför momenten. Linförigheten gick bra men inte så piggt som jag vet att vi kan, så det finns stor potential för förbättringar. Största avdraget var nog ett missat sättande i en höger om halt.

Resten av momenten förutom apporten (som hon släppte) gick riktigt bra och vi kammade hem tillräckliga poäng - jippie! Skönt att ha debuten avklarad med mersmak.

Det var inte bara vi som hade flyt utan det gick lika bra för Zimla och Zigurd, stort grattis till dem med Mattar! Snyggt jobbat säger vi!

På söndagen fick Bodil ställa Vessla och de skötte sig mycket bra. Vessla fick fin kritik och det var bara den kända fronten och lite löshet som drog ned lite. Hon placerade sig som 3:e tik i öppen klass med ett CK till slut. Kul att få ett bra kvitto av en noggrann domare. Efteråt blev det även exteriörbeskrivning och även den gick finfint.

Nu har man blodad tand, många nya mål i sikte och många nya intryck att ta med sig vad gäller träning, friskvård och mycket annat. Vi har två tävlingar inbokade nu på några veckor, efter det får vi se vad vi satsar vidare på. Men helt klart vore det ju kul att kunna vara med alla tre dagarna nästa RM. Eller (om jag får bestämma) iaf fredag och lördag :-)

1 kommentar:

  1. Vad kul, STORT GRATTIS till era framgångar. Jättekul att det börjar löna sig med allt jobb. När man kommit igång blir det ju blodad tand så klart. Lycka till även framöver och Än en gång GRATTIS, det är ni värda.
    Hälsningar från
    Arras o Aylaflocken i Läjet

    SvaraRadera