lördag 25 september 2010

Lydnadstävling GMBK

Igår var det så dags för lydnadstävling nummer 2. På "hemmaplan", vi är ju i alla fall medlemmar där, även om vi tränar oftare på Kungälv. Nåja. Husse kom ut och var sist, i ordningen, utav 8 startande. Platsen delades upp i 2 grupper. Vessla låg en liten stund med huvudet nere, men största delen av tiden spanade hon med väldigt lång hals. Det var ganska stökigt utanför planen. Och så avslutade hon med att sätta sig upp innan kommando.

Nästa moment var tandvisning och här blev det verkligen pannkaka. Vessla skällde ut domaren och ville inte alls vara med.

Men sen när de väl gick in på planen för resten av lydnaden gick det allra mesta som smort. Vessla gick som på räls.

9:or och 9½ på resterande moment, förutom apporten som behövde ett dk för att hon skulle gripa den.

Det blev ett 1:a pris och 3:e plats i klass 1! 169 poäng.


Domaren berättade i samband med prisutedelningen att han hade varit lite avigt inställd till Vessla och Husse efter plats och framför allt tandvisning. Och inställningen hade inte blivit bättre av att Vessla fräste till mot en annan hund precis innan hon de gick in på planen. När sen Vessla gick klockrent på lydnadsdelen blev han imponerad. Han tyckte även att det var trevligt att en ovanlig ras presenterade sig så bra. Slutligen fick Husse beröm för att han uppförde sig så rakt och bra på planen. Husse var så nöjd att han knappt kunde sova natten efter ;o) Hela resultatet finns på Vesslas hemsida.

1 kommentar:

  1. Jippie,ni klarade det igen.Grattis,Grattis.
    Jag var inne på deras sida i veckan och såg att ni skulle vara med.
    Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera