torsdag 6 januari 2011

Grillning, flyende hoffe och kastrering

En härlig kall dag innan jul passade vi på att gå ut i skogen och grilla korv. Vessla vaktade väl, och tjänade väl en korv eller två. Det var veckans bästa måltid, trots att vi bägge 2-benta besökte Mannerheims Sjömagasin samma vecka.

Panda tycker inte alls om snön och leker helst inne. Här har han gömt sig under en matta.

Efter julen besökte vi Värmland och njöt av lite kortvarigt solsken. Snön var inte så djup här som i Göteborg och i Växjö.

Vessla passade på att släppa loss lite.

Här följer hon ett rådjursspår. Hon minns nog förra årets lyckade rymning, som slutade med leverpastejmacka hos "grannarna". Men den här gången hade Husse andra planer.

Han hade återhämtat sig från julens dunderförkylning.

Och rusade i kapp lilla fröken.

Busted! En helt regelrätt tackling och mulning i snön. Vessla var synnerligen förvånad och rätt så spak efteråt.


I tisdags blev det slutligen dags för kastreringen. Husse hämtade Vessla efteråt och det var en klart påverkad kicka som kom hem. Hon var ostabil hela första kvällen och under natten gnällde hon en hel del. Till slut fick vi åka in till veterinären på återbesök och få extra smärtlindring. Vessla sov nästan hela dagen, men kom slutligen igång igen. Idag känns hon betydligt piggare. Dock är hon inte speciellt nöjd med tratten. Hon går in i allt. River ner julgranskulor. Försöker möblera om sovrummets väggar. Men den största delen av tiden ligger hon och vilar. Med någon liten promenad emellanåt. Nu hoppas vi att hon ska piggna till och få chansen att leka i snön innan den försvinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar