lördag 11 juni 2011

Nytt försök i lydnadstvåan

I torsdags var det dags för ett nytt försök i lydnadstvåan. Vi besökte Göteborgs andra brukshundklubb, sbk göteborgsavdelningen. Vädret var alldeles perfekt. Det hade regnat under dagen, men slutat och det var svalt och skönt. Vessla verkade pigg! Matte var riktigt nervös för platsen, men den gick bra. 10:a. Så var det slutligen dags för lydnadsdelen. Innan Husse och Vessla gick in på planen fick Vessla spel och började tokskälla på en gubbe med keps. Husse försökte en massa olika saker, men Vessla ville inte släppa sin fokusering. Så var det då dags. Fritt följ och Vessla tappar kontakten vid ett flertal tillfällen och släpar efter. Vad var det här nu då? Hon spanar bort mot gubben i varje sväng.

Mellan momenten var hon också disträ och tittade massor runtomkring.

När det var dags för apporten, plockar hon upp den och sen gör hon ett minirejs tillbaka till Husse. Kastar formligen apporten på hans fötter och ställer sig och tittar på Husse.

Hopp över hinder så var det ett öra som bråkade med fröken. Redan innan hon fått kommando om att hoppa ut över hindret så skakade hon på huvudet och när hon satt sig på andra sidan så gick det inte att låta bli. Hon var bara tvungen att klia sig.

Fjärrdirrigeringen gick till en början mycket bättre än förra gången. Bra uppsitt, sämre lägganden. Och i det sista skiftet till ligg, så fuskar hon. Hon lägger sig bara halvvägs ner och när Husse går tillbaka så sätter hon sig upp.


Som ni nog förstått så gick det inte hela vägen den här gången heller. Sammanlagt 143 poäng och ett andra pris. Det kändes lite retfullt. På något sätt känns det jobbigare att hon tappar fokus så i lydnadsdelen, jämfört med den missade platsen senast. Men det vi tar med oss är den klarade platsen, samt att energin faktiskt fanns. Jag lägger upp poäng och kommentarer från tävlingen på hemsidan. Nu blir det ett nytt försök på söndag. Håll tummarna och tassarna.

1 kommentar:

  1. Vi håller tummar och tassar.
    Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera