söndag 13 november 2011

11 11 11

I fredags blev det ett nytt test i lydnadstvåan, men återigen snubblade vi på mål-linjen. Nollad platsliggning, tyvärr. Det var lite småstökigt på platsen med en terv som skällde och vägrade att lägga sig, vilket egentligen är saker som Vessla ska klara av, men det blev lite för mycket. Misstänker att det spelar in att vid senaste träningstävlingen så var det en riesen som gick fram och drog upp Vessla och att vi inte hunnit få helt ordning på platsen efter det. Trist utgångsläge inför lydnaden, med 40 poäng bort så är 1:a pris redan missat. Men målet med tävlingen var att se om Vessla hade fått bättre energi till lydnadsdelen, så det var bara att göra ett försök.

Vessla var lite loj på väg in på planen och stannade och nosade på en gräsfläck. Men efter lite extra uppmaningar från Husse så gick hon in på planen. Fritt följ, missade att sätta sig efter en sväng, återigen. Sen tvärnita hon när de var på väg ut på den blöta delen av planen, för där kan man ju inte gå. Tävlingsledaren var lite snäll och väldigt uppmärksam och kommenderade snabbt vänster-om-march och räddade situationen.

Läggande under gång gick bra. Såg normalsnabbt ut för att vara Vessla. Sen kom inkallning med ställande och Vessla sprang på ordentligt snabbt, klämmer i ett bra ställande och skuttar in till Husses sida på andra inkallningen. Gott!

Rutan, full fart ut och tvärnit på Husses kommando. 10:a! Sen kör Husse en handtarget för att Vessla ska komma tillbaka i position och hon blir så himla glad! Underbart tempo och glädje!

Apporten gick bra. Eftersom Husse visste att 1:a pris redan var kört så hjälpte han Vessla med ett extra fot-kommando när hon kom in med apporten. Bra!

Hopp över hinder. Vessla reagerade inte på första kommandot, men sen utför hon momentet helt ok. Lite dåligt tempo.

Och så avslutningen med fjärrdirrigering. Wow! Så snyggt! Klockrena skiften, inte en enda tassning, utan hon hoppade upp i sittande och kastade sig ner i läggande. Riktigt riktigt bra. 10:a!

Sen fick Vessla tillåtelse att springa av planen och hon rusade mot bilen. Massor med godsaker haglade fram, halva korvar och en massa leverpastej.

Sammanlagt blev det 142 poäng och 2:a pris. Attans på platsen. Det klart att det grämer oss lite, men samtidigt känns det så otroligt mycket värt att hon höll ihop hela lydnaden! Får väl se om vi hinner med någon tävling till i år innan reglerna ändras.

Måste även passa på och gratulera Linda och Pontiac som klämde in med 178,5 poäng och placerade sig 2:a i tävlingen! Massor med grattis! Det såg jättebra ut och framför allt så var det tyst ;o)

2 kommentarer:

  1. Jag tycker ni är jätteduktiga.
    Tråkigt med platsen men ni gav inte upp utan körde på.
    Kramar Inger&Lycka

    SvaraRadera
  2. BRA jobbat! Härligt härligt! Kram på er

    SvaraRadera