söndag 15 januari 2012

Spårträning i skönt väder

Fint väder igår och vi bestämde oss för att ge spåret ytterligare en chans. Nu blev det godisspår. La ut ett var och sen blev det en liten lunchpaus i skogen, medan vi väntade på spåren. Vessla väntade aktivt.


Mysigt med picnic även vintertid.  

Så efter ungefär en timme var det dags. I det första spåret som Matte gått ut låg det nästan en hel påse med gratismat ifrån mässan. Mmm... gott sa Vessla och kämpade på. Husse höll emot så att hon skulle vara noga och det var hon.

Och drog för att få  komma vidare i spåret. I en stor del av spåret låg det en matbit i varannat steg, sen ett kortare uppehåll som följdes av en lite större hög, och så fortsatte det. 

Som slut låg det en gratispåse med kattmat. Mmm... gott! Vessla var mycket fokuserad och njöt.

Efter en liten vila blev det Husses spår. Här var det små korvbitar i spåret. Vi trodde att hon skulle få svårt att få upp korvbitarna ur gräset, men Vessla löste det riktigt bra. Det var enklare som förare när det var torrfoder för då hörde man varje bit som tuggades. 

Även i det här spåret drog Vessla ordentligt framåt i spåret. Framåt slutet var det två partier med uppehåll och sen en hög. Här hade hon lite svårare. Men löste det och tog sig fram till slutet. Där låg en burk med massor med korv. Mumma!

Sen kom bollsnöret fram och Vessla skuttade iväg över fältet för att Husse skulle kasta bollen!

En klar favorit. Den flyger väldigt långt och Vessla springer som en vessla efter den. 

Kasta då, Husse! Kom igen! Finingen!

En riktigt bra spårdag blev det. Vi blev överraskade över att hon gjorde det så bra. Riktigt skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar