söndag 19 februari 2012

Godisspår i fint väder

Godisspår och fint väder idag. Solen kom fram till slut. Blev riktigt varmt och skönt. Vi tog bilen ut till ett stort fält här i närheten. La var sitt spår med godisar i. Det första la Matte med en högervinkel. Medan Husse la ett längre rakt spår. Efter en promenad då spåret fick vila och Vessla fick rasta sig så började vi spåra. Blev ca 35 min väntetid till första spåret, och det kanske var lite i kortaste laget. Vessla fick kämpa lite extra idag kändes det som. Hon gick över några godisar här och där i första spåret, och fick kämpa en del för att klara av vinkeln, men sen gick det bättre. 

I andra spåret verkade godisarna vara godare. Här var hon mer noggrann i spårarbetet och verkade plocka upp varje godisbit. Kanske var godare godis ;o)


 Någon gång under andra spåret var hon tvungen att lyfta huvudet och ta en nypa frisk luft...

... innan hon snabbt återvände ner med huvudet igen och kämpade på med spårarbetet.

Hon drog på ordentligt i selen för att ta sig framåt.

Terrängen var inte helt lätt idag. Snön var borta, men is och vattenpölar hade vi gått rakt igenom. Men hon klarade av det också. 

Här har hon kommit fram och hittat burken som låg i slutet.  

En yoghurtslush som blivit över från Mattes frukost fick bli slutmål för Vessla idag. Det var uppskattat. 

Smaskens ;o) 

Lite lekbelöning efter spårandet.

Tjihoo!

Som avslutning ville Husse testa om hon kunde skärpa till sig och gå fot idag i det blöta.

Och det var inga problem inte. Ibland vill hon inte ens gå ut i blöt mark, men nu hade hon ju redan spårat genom vattenpölarna så nu gick det bra ;o)

Mycket bättre uppmärksamhet idag. Den här positionen och inställningen såg vi inte tillstymmelse till under gårdagens tävling. Attans att hunden ska vara så smart att hon direkt vet när det är tävling och när det är träning ;-)

Skönt att vi har kommit igång med spårandet igen. Nu ska vi bara börja försöka stegra svårighetsgraden i rätt tempo. Hon fick några partier i dag med längre uppehåll mellan godisarna och det känns som att hon faktiskt spårade bättre där. Men det gäller att det inte blir för långt uppehåll än, utan att hon fortsätter att spåra riktigt bra. Det är så härligt att se henne kolla in varje fotsteg, då blir man nöjd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar