söndag 26 februari 2012

Sol sol strålande sol ;o)

Vessla har dragits med en förkylning under veckan och har fått vara hemma ifrån hunddagis sen i måndags. Men nu börjar hon må bra igen. Så med det underbara ljuvliga vårvädret idag passade vi på. Vi packade in oss i bilen och körde ut till Volvo-området, och efter att ha lagt var sitt spår till Vessla blev det lite lydnadsträning. Vessla var ganska bra med på noterna. Fin kontakt i fria följet.


Husse gick i lite kringelkrokar och Vessla försökte hänga på. 

Så lite apporteringsträning och Husse taggar upp fröken innan hon får springa iväg efter apporten...

... som landade på isen. Oj oj oj, hur ska jag göra nu? Det är halt! Säger Vessla.

Kan jag nå den med tassen? Nja, hon slog till den med tassen iaf, och fick över den på andra sidan isen. 

Så tog hon sig över isen och plockade upp apporten. Försöker gå över isen tillbaka, men halkar till och ...

... bestämmer sig för att ta det säkra före det osäkra och hoppar över isen ;o)

När Husse siktar lite bättre med kasten så bjuder Vessla på bra fokus på apporten, även om hon tyvärr blir lite tuggig och lekig i sitt beteende.

Testade lite på krypet och något steg klarade hon av, sen reste hon sig och tyckte att hon var lite för trött.

Söta gumman väntar på att Husse ska bestämma vad vi ska göra näst.

Testar på framförgående.

Och hon gick ut bra, men hade lite dålig koll på riktningen idag. Det blev lite snett. Men skönt att se att hon inte helt glömt bort momentet.

Och här har vi ett vårtecken. Underbara videkissar! 

Innan det var dags för spåren tog vi en liten fikastund i solskenet. Eftersom jag inte fick använda bilden på Husse så får Vessla representera fikat. 

Vessla skötte sig riktigt bra i spåren. Jag filmade spårarbetet och har därför inga bilder att visa därifrån. Det första spåret tog lite över 3 minuter. Vessla hade lite svårigheter att hitta på spåret och började bakåtspåra trots att det låg godis i spåret, men när hon väl kommit igång gick det bra. Andra spåret var längre och innehöll 2 vinklar. På ett ställe gick det över lite taggbuskar och här låg även en hundskit, som Vessla tog en liten omväg, sprätte någon gång med bakbenen och sen fortsatte hon att spåra. Första vinkeln fick hon jobba lite med, medan andra vinkeln gick riktigt bra. En lov och sen in på rätt spår. Andra spåret tog lite över 12 minuter att genomföra. Så det tog nog lite på krafterna. Det var härligt att höra henne jobba idag. Nosen gick verkligen. Sen blev det lite boll-lek. 

Vessla med sin favvoboll ;o)

Kasta den nu då Husse! 

Vessla har bestämt sig att Husse kastat mot mig, och rusar rakt ut. 

En riktigt härlig stund ute i solen fick vi. Känns att solen tog lite i ansiktet idag, men ack så skönt. Hoppas att det fortsätter på det här sättet.

1 kommentar:

  1. Sicken härlig dag ni haft! Hoppas Vessla fortsätter åt det friska hållet nu då!
    Intressant lösning hon gjorde med isen;)
    Kram på er

    SvaraRadera