tisdag 20 augusti 2013

Besök i Växjö

Så hann vi med en sväng till Växjö också på semestern. Växjö innebar som vanligt en tur till Hissö och då blir det ju bad. Det var bäst att hundarna fick ha varsin pinne att ha koll på den här gången för grabben börjar ta sig ton.

Det märks vad de fokuserar på. Diesel fullt fokus på pinne. Vessla fullt fokus på Diesel.

När Diesel kommer först till pinnen kommer Vessla-ångvält...

... och går vinnande ur kampen med pinnen i munnen.

Men ibland lyckas Diesel lura henne.

En smygande Diesel och Vessla med pinnen i munnen.

2 kopior på samma bild, eller?

I vissa lägen är de väldigt lika. Ibland tar man fel på hund. Husse lyckades börja massera Diesel i tron att det var Vessla. Efter ett par minuter hittade han en liten knöl på halsen som han inte kände igen. Han frågade mig om jag kände igen den och jag känner efter. Nej, den har jag inte känt förut. Sen inser Husse att det var fel hund ;o) Det var chippet vi kände.

På spaning. Så här är de i bilen också. En framåt en bakåt.

Vessla visar tydligt att det är hennes pinne...

... stolt svans och ett grin på läpparna.

Diesel ler han också, men det är ett mildare leende.

Vi hann med 2 bad under helgen som vi var i Växjö. Första dagen kombinerade vi ihop det med att köra uppletande. Det gick bra för bägge hundarna. Diesel blir dock ganska galen när han måste vänta på att Vessla ska få köra sin omgång. Då skäller han vilt och hoppar som en galning.

Det börjar dock märkas att grabben börjar bli äldre. Han försöker sätta sig upp mot Vessla ibland. Har väl inte lyckats någon gång, men han gör ändå sina försök. Deras lek har förändrats och de leker mer med varandra. Vessla har minskat på sina dominerande beteenden. Han har börjat lyfta på benet allt oftare och väljer gärna ut var han ska pinka. Under tiden vi var i Växjö testade han även på att pinka på en matta inomhus. Då blev Matte inte speciellt glad. Det märks också att han börjar bli mer uppmärksam på världen runtomkring. Vägde Diesel i veckan och nu väger han strax över 30 kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar