tisdag 20 augusti 2013

Semestern del 2

Vi hann lagom hem från Sandra när nästa roliga del på semestern började. Annelie, Fredrik, Elisia, Usca och Calle kom på besök hos oss. Spännande att bo med 4 hoffar i samma hushåll, men med lite avgränsningar mellan hundarna så funkade det väldigt bra. På promenader var det inga som helst problem att ha alla 4 med oss. Nu var det lydnadsträning som stod på schemat, och tränade gjorde vi. Vi åkte till Kungälv och tränade på deras brukshundklubb. Först ut Annelie och Usca som körde igenom lydnadsettan. 

Kvarsittande inför inkallning.

Hejsan matte, här kommer jag!

Matte, jag tog apporten.

Hopp över hinder. Usca flyger fint över.

Platsliggning, eller smila för kameran.

Hmm... jag vet inte, kan man skriva något... hmmm... inte lätt när man inte vill att hunden ska få se att apporten flyttas från en ficka ;o)

Lek och bus. Calle och Fredrik.

Wiii! Gäller att ha tungan rätt i mun och att hunden vet vad den ska ta, eller?

Godisen kommer, Calle bollar upp den...

... och fångar den. ;o)

Fast det är nog bollsnöret som är grabbens favorit. Det gäller att det är rätt bollsnöre som man kastar om man lockat med ett först, för annars säger Calle, det var inte DEN.

Lite träning på rutan. Hmm... 2 tassar rätt

Men sen kom alla 4 tassar in på rätt ställe.

Calle taggas lite extra genom att Fredrik går in i mitten av rutan och klappar på gräset. Under tiden håller Björn i halsbandet och taggar upp Calle.

Sen kan man ju hjälpas åt extra. Ska bollen komma i rätt läge när hunden springer mot rutan är det inte alltid lätt att kasta den själv. Då kallar man in en medhjälpare ;o)

Och där kommer bollen.

Diesel tyckte att hindret var riktigt skoj.

Både med och utan boll. Han smet iväg någon extra gång och hoppade över hindret också.

Annars så tränade vi lite på framförgående.

Hmm... kan någon vika ner min kjol, säger Diesel. Pinsamt att visa rumpan på bild...

Diesel började komma igång att röra sig framåt och taggade bra på att få godis eller boll kastad framför sig som belöning.

Här syns förväntan på att det ska komma något snart!

Söta fröken Elisia i mammas famn.

Så var det Husse och Vesslas tur. Första gången ordentligt på en plan på typ 2 månader.

Så här roligt tycker Vessla att framåtsändandet är. Ett stoooort smile.

Full fart mot targetstickan.

Köttbullen snappade hon snabbt åt sig.

Pappa Fredrik är bra rolig. Elisia fick en flygtur.

Krypträning bakåt...

och framåt...

Uscas tur på planen och nu jobbade vi med apporten. Kastad apport = inga problem.

Det ska börjas i tid säger Elisia med ett läderkoppel i handen. Då är hon nöjd.

Stöld fångad på bild. Ge mig apporten! Usca var lite motsträvig mot att ta apporten direkt från handen innan början av träning. Inte i slutet ;o)

Diesel fick också träna på apport. Med honom har vi i princip börjat med metallapporten istället för trä. Han började väldigt lätt att ta till tugg på träapporten, så då tänkte vi att metallen är mindre tuggvänlig och det är lika bra att lära in den redan från början.

Mmm.... Vessla hade ju tränat med tungapporten, så Diesel ville inte vara sämre. 3 kg. Lätt ;o)

Kastad boll är det bästa som finns.

Mera boll-lek med Diesel. Här väntar han på att Matte ska kasta en av bollarna.

Vessla tränade på rutan och hittade in till mitten. Bra. Lägger sig lite väl snabbt bara. Är nog dags att byta till ligg-kommando och inte stå-kommando...

Fjärren var det heller inget fel på. Fina tösen med vind i pälsen.

Därefter åkte vi hem och käka god mat. Och sen var det ny dag. Eftersom det var dåligt väder förväntat så hade vi bokat Åskvädershallen i 3 timmar. Men först lite hundlek i ösregn. Diesel fick leka en stund med Calle och Usca.

Diesel står bakom trädet, med fladdrande öron.

Kom igen då Usca!

Nu kommer jag och tar dig!

Blev kanske lite väl vilt vissa stunder när både Calle och Usca var lösa, så de fick leka en i taget med Diesel. Efter lite snabb lunch åkte vi till åskväders. Där fanns en bur att låna till Diesel medan han fick titta på när de andra tränade. Det var INTE uppskattat ;o)

Men självklart fick han komma ut och träna han med. Vi fortsatte att jobba på framförgåendet och tog några kliv till framåt.

Låsta tassar är bra ;o) Eller är det Pointer i hoffen?

Lite mera apportträning blev det också.

Husse och Vessla tränade på fritt följ med störningar.

Det var som vanligt inte lätt att fota inne i hallen.

Fredrik och Calle tränade kryp.

Så här ska man göra, säger Fredrik. Calle tittar på honom och verkar tänka att han är galen.

Fina Calle. Vad han vuxit till sig på sista tiden, och fått en massa päls. Härlig.

Usca tillhörde de hundar som är alldeles för snabb för att fångas på bild i hallen. Här är en bild då hon fått apporten. Även denna dagen funkade det bra att få apporten från handen. Häftigt!

På onsdagen blev det en tur upp till Svartedalen för lite skogsarbete. Vi kunde ju inte "tvinga" Annelie och Fredrik att bara köra lydnad flera dagar i rad. Det var riktigt skoj att komma ut i skogen. Var sitt spår/spårupptag fick hundarna. Diesel fick ett spår av Fredrik där han verkligen fick jobba och skötte det riktigt fint. Han gick bra i spårkärnan, men missade några av burkarna med godis i. Däremot var han duktig på pinnarna. Tempot var riktigt bra, bara någon enstaka gång då jag kände att jag hade svårt att hålla koll på Diesel och samtidigt ta mig fram i terrängen. I slutet trasslade spårlinan in sig i ett stenröse, men Diesel drog på och tog sig till slutet, med hjälp av Husse som slet i linan som en galning för att få loss den ;o) Matte nöjd, höll sig på benen genom hela spåret. Föll dock som en fura när jag följde med Fredrik och Calle i deras spår som jag tidigare lagt ut.

Lite uppletande blev det också. Calle var först ut.

Här kommer han med ett av föremålen. Gjorde ett riktigt fint jobb.

Vessla fick också sin chans. Jobbade fint i ett par skick, sen hittade hon otrevligheter i skogen innan hon jobbade på och tog resten av föremålen.

Uscas tur i uppletande rutan. Hennes reaktion på otrevligheterna var att rulla sig i det och sen var det roliga slut.

Diesel fick också chansen i rutan och jobbade på riktigt duktigt. Slarvar med att komma in med föremål, men söker jättebra för att hitta dem.

På hemvägen stannade vi på bräckboden och shoppade lite kex. Gott. Så var det slut på del 2 av semestern. Vi hade det verkligen underbart! Det var härligt att se Diesel och Elisia tillsammans. Hoppas att vi kan göra en tradition av att träffas och träna tillsammans.

1 kommentar:

  1. Super bra uppis :-) Hade tyvärr inte möjlighet att hänga på det var lite trist att inte ses men så är livet ibland.
    Men FREDRIK, kast me söt dotter finns inte som moment ;-)
    Vilka härliga dar ni fick

    SvaraRadera