fredag 23 augusti 2013

Träning på Råhagen med Ina

I onsdags åkte vi upp till Råhagen för att träffa Ina och träna tillsammans. Det blev var sitt spår först och sen körde vi uppletande. Rutan blev den här gången en korridor som var full djup och ca 15 m bred. Diesel skötte sig utmärkt och typ för första gången så hittade han föremålet och tog med sig det hela vägen in till mig. Jag fick knipa käft ordentligt för att inte berömma honom längs med vägen för då spottar han gärna ut föremålet. Duktig kille!

Dixi gjorde även hon ett riktigt bra jobb i rutan!

Vesslas tur, hon var lite trött efter spåret, men gjorde ändå ett snyggt jobb.

Plockade in 3 föremål som låg på linje utåt. Tog första föremålet, sen andra och sist det som låg längst ut.

Fina gumman.

Även Mindi fick komma ut och köra uppletande.

Full fart.

Vänta nu, vad sa du Matte?

Jaha, jo då, inga problem här inte.

Efter lunch gick vi ut på lydnadsplan. Stora kliv när Husse och Vessla entrar planen.

Lagom fart i inkallning med stå. Fick till det riktigt bra!

Glada Dixi och Ina på plan. Björn agerar tävlingsledare och kommenderar.

Dixi får liggande belöning när hon ligger kvar och inte reagerar på tävlingsledarens sitt upp.

Apporten fixade hon också bra.

Diesel och jag jobbade på fritt följ med extra ögon på oss. Gick bra och han börjar vara mycket bättre på att hålla en rak position och inte ploga så mycket. Sen tränade vi lite metallapport också.

I andra passet jobbade Husse och Vessla på framförgåendet och framför allt på att få bättre tempo i inkallningen tillbaka. Många stora framsteg.

Dixi på en inkallning.

Tjihooo!

Diesel fick träna budföring mellan Matte och Ina. Idag tyckte han att Ina var så mysig att han var tvungen att tackla henne lite i ingången.

Lite kel och gos innan han fick springa tillbaka till Matte.

Runda kon fick han testa också. Vi testade en gång för länge sen att runda kon, sen har vi jobbat på runda träd, men det var ingen som helst svårighet att flytta över momentet. Jag bara gick mot konerna och en 5-7 m ifrån så sprang Diesel ut framför och rundade.

Vi jobbade också på framförgående och där har vi verkligen tagit kliv framåt på sistone. Här kommer en liten filmsnutt från 2 framförgåenden och en runda kon.

Tusen tack till Ina för en toppendag! Vi åkte hemifrån innan nio och var hemma igen strax innan kl 19 på kvällen, så det var verkligen en hel dag. Men tiden bara gick. Äntligen ikapp med bloggandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar