lördag 30 november 2013

Skogstur och lite spontanträning

Fint väder idag och trots migrän så tog vi oss en tur ut i skogen, Vesslan å ja. Hon fick gå löst mest hela tiden och tyckte att det var livet. Ja, så mycket livet att hon tog två rymningsrejs... jaja, som vanligt alltså.

Vi fick också ett lite mindre trevlig besök. Hörde på håll att det var andra i skogen och kopplade upp Vessla och stod och väntade. Någon gormade på en hund som visst inte lydde. Sen såg vi dem och hunden satte full fart mot oss, över ett vattendrag och skällandes fram till oss. Den avvaktade lite och kom sedan hela vägen fram rätt så lugnt, men Vessla tyckte inte att den skulle vara så nära så hon sade ifrån. Direkt svarade den andra hunden (större modell blandras) upp, så för att undvika ett slagsmål så gav jag den andra hunden en lätt känga på nosen. Tråkigt - och stackars hund som fick vända åter till sin gormande husse.

Jag fick lyfta Vessla lite efter detta då hon hade lite svårt att släppa det. Men efter en stund var hon lika glad igen och då fick vi till ett fint kortögonblick


Innan vi kom hem bestämde jag mig för att ta ett kort spontanpass nere på ängen. Vi får ju underhålla några av LK3-momenten trots att det är mellan säsonger. Här kommer en liten film från träningen som gick helt ok. Ett fint men lite slängigt FF. Bra sättande under gång. Rätt bra fart och ställande (kanske inte sista sträckan). Som avslutning en hyfsad fjärrdirigering (med lite för slöa skiften plus några tassflytt).


Det blir inte alls mycket lydnad just nu så hon tycker nog att det är lite kul att köra mellanåt. Ser glad ut tycker jag på FF och det är alltid roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar