måndag 15 september 2014

Lite träning

Andra och troligen sista träningspasset med Annelie och Vessla innan RM. För någon vecka sen bestämde vi att Annelie skulle tävla med Vessla i högre klass på RM. Mest som en kul grej och för att minska risken att andra hundraser faktiskt får vara med på vårt RM... Typ för två veckor sen hann Annelie och Vessla köra ett litet pass lydnad på Örebro bk. Testade lite fot, kryp och skall. I går var det dags för de övriga momenten i högre klasslydnaden, inkallning med stå, framåtsändande, tungapportering och hopp. Vi kan väl säga att Husse ska inte vara närvarande... så underlättar det lite iaf. Vessla var inte riktigt med på noterna i går. Annelie hade ju inget gott kalvhjärta med sig den här gången och då är fröken Vessla lite mer svårflörtad. 

Inkallning med stå funkade hyfsat när som sagt var Husse inte var närvarande, för då springer man till Husse även om det är någon annan som kallar in. Matte säger: "Har sett det förut..."

Framåtsändandet var väl lite mer katastrofartat... Men nästan genomfört iaf ;o) Det är ju lite konstigt att ha Husse i gruppen, och det var lite väl längesen vi faktiskt tränade framåtsändandet.

Men Vessla och Annelie verkar nästan lika glada för det.

Hopp över hinder gick helt ok. Vessla försökte väl visserligen begå självmord på hindret, men tog sig över utan skador, och utan att slå i.

De fick även chansen att testa på ett gemensamt spår och det gick däremot mycket bättre än lydnadsdelen. Ett litet missöde med en snusdosa som invaderats av myror, och en tappad apport i skogen, men i övrigt gick det bra. Duktiga tjejer. Ska bli spännande att se hur det går i helgen! Tar de sig genom spåret blir det att testa på uppletande i skarpt läge, för det har vi inte hunnit med att testa. Tjihoo ;o)

Husse och Diesel kämpar på de också. Tyvärr blev det inga bilder från deras träning. Spåret gick bra för dem. Lite extra letande för att hitta slutapporten, men de övriga tog Diesel bra. Lydnadsträningen tuggar på. Får se hur det går med krypet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar