söndag 21 september 2014

RM 2014

Så har RM 2014 passerat och det har varit ett bra arrangemang som flöt på utan några missöden. Vi körde från Örebro på fredag förmiddag för att anlända i Södertälje och Eklundsnäs camping. Efter lite uppackning drog vi till klubben och umgicks med en massa hoffefolk hela helgen. 

På fredagen var det som vanligt lydnadstävling. Husse och Diesel ställde upp i LK II och fick 115,5 poäng ett 3:e pris och 4:e placering. I bedömningen står det att det var en tickande hund... Diesel laddade på rutan genom stora delar av programmet. 

I LK III som startade lite senare drog Vessla startnummer 1 av 2 startande. Sitt i grupp gick utan problem. Platsen var lite jobbigare. Vessla behöver skaffa myggmedel till nästa gång för det landade myggor på nosen hela tiden som man måste vifta bort. Sen flög hon upp i sittande när Husse kom tillbaka. Efter en kort uppvärmning på ca 2,5 min så var det dags att gå in och köra igenom lydnaden. Matte var rejält nervös och värre blev det när bra betyg började hagla in. 9 på fria följet. 10 på sättande under gång, skrapade ihop 5 på inkallningen, 10 på rutan,  9 på de olika apporterna, 6 på fjärren (det vanliga favoritmomentet) och slutligen 9 på helheten. Det räckte till 270 poäng, ett första pris och första plats. Slutligen även Riksmästare i Lydnad!

Underbara goa Vessla som egentligen inte tävlar längre. Får väl se om det blir en start i eliten någon gång i framtiden nu då.

På lördagen var det dags för brukset. Vessla och Annelie kämpade på bra i sitt spår, men tyvärr råkade de på vildsvinsspår och tappade bort slutpinnen. Attans så retligt! Diesel löste sin spåruppgift desto bättre. 10 på upptag och 10 på spåret!!! Det var gott om publik när det kom till lydnadsdelen.


Husse och Diesel kämpade på duktigt. Kändes som att Diesel var mer fokuserad nu jämfört med lydnadstävlingen.

Kanske lite väl mycket tryck i framförgåendet bitvis.


Krypet gick tyvärr inte tillräckligt bra. De gjorde sitt bästa, men tyvärr noll på krypet.



 Kvar efter spåret i högre klass var Jessica Myhre med Lintrollets Celine Dion och Ingemar Westfelt med Corallrevets Kadango. Bägge två skrapade ihop godkänt med något högre poäng för Kadango som därmed tog 1:a platsen.

I lägre klass var det Tinka med Lintrollets Alltid Redo och Husse med Lintrollets Godis som klarade spåret. Diesel skrapade ihop 419 poäng och tog första platsen.

Duktiga killar. Lite häftigt med 2 första placeringar under helgen med 2 olika hundar.

På söndagen var det dags för utställning och allmänt hundmys. Härliga Julia sitter och gosar med Lintrollets Honung.

Ibland är det skönt att bara få gosa en stund.

Lintrollets Graal i ringen.

Lintrollets Grim

Man kan lätt bli populär och utstirrad. Det räcker med en god macka i handen, eller vad säger du Lotta?

Lintrollets Frisco ligger i godan ro, helt ovetande om den hotande vargen ;o) Charmtroll bägge två.

Husse och Diesel debuterade i bruksklass idag. Häftigt att vara där redan vid 22 månaders ålder ;o)

Hanteringen gick helt ok.

Och Diesel gjorde sitt bästa för att visa upp sig. Tyvärr räckte det inte till, då domaren ansåg att hans ljusa ögon störde uttrycket. VG och oplacerad i bruks.

Avslutar med en extra bild på Vesslas fina rosett. Det är med ett leende som man ser tillbaka på helgen.

Tack till alla härliga hoffeägare som gjort helgen till en rolig upplevelse. Alltid lika trevligt att träffas. Stannade tyvärr inte kvar till slutet av utställningen, men såg efteråt att Lintrollets Alltid Redo vann superriksmästartiteln. Stort grattis!

2 kommentarer:

  1. Supergrattis till hela familjen :)
    Kax och Kira med familj ;)

    SvaraRadera
  2. Ni har haft en härlig helg och ni är grymma på tävlingarna. Tack för uppdateringarna man fick i helgen.
    Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera