onsdag 8 april 2009

Dagens träning

När Husse kom hem från jobbet idag så plockade vi upp köttbullar ur frysen och sen gick vi ut på planen och körde ett träningspass. Vessla var ganska pigg och allert idag, vilket kändes trevligt. Det har ju inte varit så varmt idag så då orkar hon lite bättre. Annars så har hon börjat visa samma tendenser som förra sommaren med trötthet så fort det är varmare. Men tillbaka till dagens träning. Husse jobbade först på häråt och Vessla kom studsande och taggade Husses hand. Sen blev det träning på fotgång. Vessla går allert och följer riktigt bra. Det blev träning på svängar, först vänstersvängar och sen även lite träning på högersvängar. Det börjar gå bättre och bättre med svängarna. 

Därefter tränade vi på läggande under gång. Började med ett par under baklänges gång, men gick snabbt över till att gå åt rätt håll. Då fick Matte sköta klickandet. Vi kopplade loss Vessla och hon tog ett försök att smita till skogen, men vände när vi ropade på henne och kom in direkt till Husse. Stoooor belöning och sen fortsatte vi direkt med träningen. Husse kommenderade ligg efter ungefär 2 m och sen tränade vi framför allt på att han skulle kunna gå ifrån henne och jag klickade för att hon låg kvar.

Sen blev det även lite träning på inkallning. Fortsatte med lös Vessla! Hon sitter kvar bra för det mesta, springer i ganska bra fart, men hon tacklas/hoppar när hon kommer fram. Alltså jobbar vi just nu så att vi klickar henne för farten och "hjälper" in henne i fotposition när hon kommer fram. Oftast löser hon ingången själv när hon redan blivit klickad, och då blir det dubbelklickande.

Det var ett trevligt träningspass och vi upptäckte en rolig grej. Husse blev roligare när Vessla fick gå lös. Då jobbar han bättre i "transportsträckorna". Så förhoppningsvis ska vi kunna mer och mer träna med Vessla lös. Förutsättningen än så länge är ju att det inte finns några störningsmoment runtomkring, så som hundar, människor eller något annat som rör på sig ;o)

1 kommentar:

  1. En önskan om en bra och GLAD PÅSK i vårvädret, det kommer nog att lösa sig med smitandet framöver så hon kan träna lös säger Arrasflocken

    SvaraRadera