måndag 27 april 2009

Vesslas mh

Så var det då äntligen Vesslas tur. Efter att ha totalt ignorerat publiken, så var det dags att gå mot testledaren. Jo Vessla fick syn på honom, och släpar med sig Husse.



När hon når fram gör hon sin vanliga rutin. Sträcker fram en tass mellan benen på honom och tränger sig fram.

Ingen protest, ja men då fortsätter hon. 

Ska vi pussas också på en gång.

Testledaren tittar lite fundersamt på Husse. Vad är det här för något, ser han ut att tänka.

Promenad med studsande Vessla.

Men hon lugnade ner sig och blev klappad. Ärligt talat njöt hon fullt ut av det här.

Uppmärksamhet är ju något fröken tycker om. 

Sen var det kamp, och här försöker Husse hålla henne borta från trasan.

Hon flyger fram till testledaren.

Och när Husse har trasan igen så hoppar hon på honom.

Trasan är kastad och Vessla likaså.

Hugger trasan.

Kamp med testledaren. Hon gick väl inte riktigt igång så som vi hade hoppats. Inget gruffande eller så.

Vid passiviteten hänger hon kvar i trasan.

Jodå, hon är kvar i trasan. Titta på skuggan. 

Lilla bytet intresserade henne inte det minsta. Husse har tagit ett steg framåt och Vessla står kvar och kollar på folket runtom. Inför lilla bytet blev det problem med elektroniken som drar bytet och det tog nog runt 10 minuter innan Vessla fick komma fram. Det blev alltså en extra passivitetsomgång innan bytet.

Under passiviteten vandrar hon omkring en del, ett eller två pip mot publiken. Poserade lite för kameran. Tuggade lite gräs och avslutade det hela med att kissa lite. Måste ju passa på att markera in området ;o)

Vessla fick en 5:a på aktiviteten, men det känns lite som att det beror på den långa väntan som var innan lilla bytet. Sen är hon ju ganska aktiv av sig, men ofta tycker jag att hon slappnar av betydligt mer än vad hon gjorde här.

Vessla och Husse uppställda och spanar på figuren på linjen.

Vessla rusade fram och togs sig hela vägen fram när figuranten började tala till henne. Sen var det lek på linjen och Vessla var ganska på.

Lite dragkamp blev det allt.

Men när figuranten blev passiv stack Vessla som en vessla därifrån.

För att återvända varje gång figuranten blev aktiv. Det blev ett par tokrusningar från Vesslas sida fram och tillbaka mellan figurant och Husse/publik. Efter momentets slut kör Husse en häråt-inkallning med handtecken och Vessla kommer rusande. Skönt att se att det också fungerade.

Dumpe flyger upp och Vessla viker åt sidan.

Ganska direkt efter att hon vikit undan stiger hon fram jämte Husse och vindar in overallen, men sen tar det lite längre innan hon går fram och kör nosen i den. Helt utan något kvarstående intresse eller rädsla.

Dags för skrammel och Vessla viker även här av i sidled. 

Sen innan hon går fram och kollar av läget så märker hon spåret efter figuranterna som gått ut för att spöka. Hon kutar efter dem, men vänder på Husses inkallning.

Framme och blir omklappad av Husse. Hon ser ut att njuta så gott här. Vessla börjar vara duktigt trött nu. Hon har ju sprungit en hel del och det var riktigt varmt väder.

Duktig tjej.

Dags för spöken. Vessla står och tittar lite nyfiket.

När de kommer närmare börjar hon gå framåt, svansen viftar. Men eftersom hon inte får gå fram och spökena inte kommer fram och hälsar så börjar hon skälla. 

Konstiga spöken som inte vill hälsa på mig. Här skäller hon på dem och samtidigt backar hon lite upp mot Husse.

Hon avslutar med att backa in mellan benen på Husse.

Vad var det där för ena konstiga figurer?

Måste kolla var de kom ifrån. Rusade upp till "boet" och kollade läget för att sen vända och rusa tillbaka.

Hmm... hänger ner en hand här. Nos nos...

Woah, vad var det där? Men sen gick hon fram, efter att Husse tagit av luvan på spökena och då hälsade hon mycket glatt och skuttade av glädje. Hon fick även span på tjejen som gick iväg för att börja förbereda inför skotten. Tokrusade dit och skulle samla ihop flocken. På väg tillbaka hittade hon typ grävlingsskit och smaskade gott. Beskrivaren säger att nu har du två minuter på dig att få in din hund, och Husse plockar då fram kamptrasan och Vessla kommer springande. Puh!

Kamp med skott. Vessla var vääääldigt trött. Men hon kom igång och kampade. Såg ingen reaktion alls hos henne på skotten, men hon fick ändå en 2:a. 

Skott under passivitet och inte ens öronen fladdrade på henne. Men därmed så var även Vessla godkänd på skotten och har genomfört sitt mh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar