lördag 7 november 2009

Hoffeträff Kungälv

Till slut blev det iaf en träff idag och en hel del folk och hoffar dök upp.

Här sitter Caesar och väntar på att vi ska börja träna. Endast 8 mån gammal var han yngst i dagens laguppställning (trodde vi iaf, tills lilla Vilja dök upp - men hon låg ju i barnvagn...)


Även Aramis väntar på att få börja träna. Allt snack före träningen är det nog ingen av hoffarna som förstår vitsen med...

Sen blev det iaf en del träning, här med matte Ingela.


Även Björn och Vessla kom igång till slut. Här är det det senaste nonsenstricket tass på fot som körs, vilket vi lärde in en kväll tidigare i veckan.


Patricia och Zimla var också med tills de var tvugna att åka iväg för att se på en tävling på Tjörn. Zimla verkade pigg och på idag.


Kax och Sanna var också på. Eller iaf Kax om man får tro Sanna.

Vessla visade upp lite nyvunnen energi som innan hon blev frisk i ryggen mest syntes hos Weasly. Här är det hopp och kamp som gäller.


Och det är t o m gott att få lite kel från Husse.

Simba tillbaka efter operation och rehab och var på hugget. Bra fart!

Mer från Simba och Stefan - kampmoment.

Simba står och poserar.


Här är det plats som gäller. Bortifrån är ordningen Simba, Vessla, Mindi och Caesar. De låg fint allihopa.




På slutet när "bara" vi och Ina-Mindi var kvar blev det lite parallellklickning. Bra störning för både hundar och förare.


Vi tränade lite framförgående med tasstarget. Vessla kastar sig mot den.

Även Mindi fick köra lite på target i samband med hopp-sitt-hopp.

Här har Mindi hoppat, targetat targeten och svängt runt och ska sätta sig för att få sin belöning.

Här är hennes hoppteknik.

Och Vessla låg och tittade på och väntade på att få träna lite lös, för det hade hon hört att det var på G.

Vessla sitter och väntar på hoppet där Husse har lämnat henne. På väg fram till hoppet efter löskoppling rymde hon två gånger men avbröt direkt och kom tillbaka på ett barskt NEJ från Husse.

Hoppet var ett så kallat Tyskt powerhopp i bästa Hovawart-stil. Dessutom i pik :-)
Man kan riktigt se energin och viljan i detta hopp. Belöning med kampleksak (Robin, dvs lilla läderlappen) vilket Vessla gillade.

Efter hoppet kom det in en massa folk på planen och vi "kunde" inte köra med Vessla lös längre som vi tänkt. Det var visst några som skulle träningstävla för det var en hund och en hel kommission med bistra gubbar och gummor. Det som "kanske inte" (understatement) var så tävlingsmässigt var att föraren läste lusen ur hunden upprepade gånger ORDERNTLIGT så fort den gjorde lite fel...

En gång kom valpen Caesar springades lös förbi Vessla när hon satt uppkopplad och hon for efter, metallringen på halsbandet gick av och hon efter. Hon sprang efter och ikapp honom men kom till Husse på inkallning. Alltid ett framsteg, tillsammans med att hon lyssnade på Nej de andra gångerna hon drog.

Tackar alla för en trevlig träff, hoppas att det blir snart igen. Tyvärr kom Matten i den här familjen hem med en trasig rygg, så gissa vem som får sköta hemmet och hunden i helgen?

//Husse

2 kommentarer:

  1. Tack för gårdagen! Det var super kul och träffa er igen! Å ett år var det dock inte BJÖRN sen sist*haha* Ni kämpar bra och vi tror på er! Ta hand om ryggen nu Pia. Hoppas vi syns snart igen! Kram

    SvaraRadera
  2. TACK för en trevlig uppis o framför allt superkul att träffas!

    Jag jobbar på att få ett datum när vi kan ha träff på Angereds BK o få komma in o fika o vämra sig, kan man få det bättre för en träff i december?

    Hoppas att en varm dusch o lite ompyssling fixar ryggan. Jag vet att det är kräk när den bråkar.

    KRAM

    SvaraRadera