söndag 18 juli 2010

Semester för somliga

Semestern har börjat. Åtminstone för Husse och Vessla. Matte, hon ska visst jobba en vecka till. Men vi passar på att njuta ändå. Många promenader i skogen med en löst springande Vessla. Rymningarna har blivit färre och färre! Så till den grad att nu går vi bägge och spanar kantareller istället för att titta om det kommer något som kan distrahera Vessla ;o)

När det är riktigt varmt och man inte har möjlighet att åka och bada blir det en dusch i slangen. Fy på er säger Vessla.

Och gömmer sig bakom en buske för att smita undan. Fast egentligen tycker hon nog att det är ganska skönt att få bli blöt.

I trädgården växer squashen och blommar för fullt. Vi får väl se när vi kan skörda den första. Tomaterna växer likaså och några börjar bli orange. Jordgubbarna är i princip redan över. Röda vinbär har vi plockat en del, men vi väntar fortfarande på att de svarta ska bli mogna.


Ett par omgångar med kantarellplockning har vi hunnit med och några har frysts in, medan en stor del hamnade på goda smörgåsar. Mmmm... Blåbären är mogna i skogen och idag blev det en burk inplockad. Fast tyvärr inser man alldeles för snabbt att det är jobbigt att plocka blåbär. Mycket godare att bara äta upp dem ;o) Vessla roade sig på sitt eget sätt genom att leka mullvad i blåbärsriset. Hon kör ner nosen och sen bökar hon runt och rullar runt, tills hon tar en paus och äter lite blåbär.

Ha det så gott!
Matte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar