söndag 3 april 2011

Hoffeträff Backamo

Igår var det hoffeträff på Backamo. Det var verkligen ett trevligt ställe för hundträning. Ett par olika planer att vara på med vandrarhem runtom. Men vi hade ju bara planerat att träna hoffar. Dagen till äran så hade vi Sandra och Vinna med oss! Underbart skoj att få se systeryster i träning. Här ligger Vessla och Vinna snällt i bilen. Vinna låg hur lugnt som helst jämte buren.


Sandra och Vinna hade lite problem med apporteringen. Vinna sprang ut bra, men sen fattade hon inte att hon skulle plocka upp apporten och ta med sig den. Det här jobbade vi på. Taggade upp Vinna ordentligt och sen kastade iväg apporten. Till en början så var kampleksaken som Sandra hade till belöning för intressant och Vinna skippade att ta apporten i förhoppning om att hon skulle kunna få kampen direkt istället.

Men efter att ha bytt så att Björn kunde belöna Vinna med kamp och Sandra kunde visa att det inte fanns någon rolig belöning i bakfickan, så började Vinna göra riktigt bra gripanden av apporten och kom springande med den.

Nu hoppas vi att det håller i sig och att den fortsatta träningen fungerar bra!

Galen Vinna med kong i munnen!

Även Vessla fick testa på apporteringsträning på samma sätt. Vi har ju jobbat lite så här tidigare så vi börjar kunna få Vessla till att stå jämte Husse när han kastar iväg apporten och behöver inte längre tagga upp henne genom att hålla i halsbandet. Tyvärr sprang Vessla så snabbt med apporten att vädret och kameran inte ville samarbeta och alla bilder var suddiga. Men en härlig belöning blev det i alla fall efter att hon kommit med apporten. Kamp med liten Sandra ;o)


Sandra hjälpte oss i träningen av Rutan. Sandra fick agera utplacerare av targeten mitt i rutan och skötte det med den äran.

Vessla kom flygande in i rutan efter ett par omgångar då hon var tvungen att kolla av konerna först.

Då blev det toppenbelöning med Husse i rutan.


Till slut stod hon riktigt fint i rutan ;o) Tänk om det inte vore så att Husse ställt upp henne i rutan...


Något hopp hann vi också med att träna på. Sätter sig fortfarande lite väl nära hindret, något att jobba på, men hon hoppar bra i alla fall.


Andra som var med på träffen var Marina med Appach. Han har vuxit rejält och har fin kontakt med sin Matte.

Jennie tränade med Crut. Även han visade upp fin kontakt.

Jennie passade även på att få träna lite speciella moment. Här går vi i en grupp som går runt runt runt, medan Jennie och Lola går fot i åttor mellan oss. Häftigt moment.

Den svarta "faran" flög bra över hindret. Speciellt när hon blev belönad med kastad tennisboll.

Patricia och Zimla tränade på hopp över hinder bland annat.




Zimla visade att hon hellre hoppade långt, än högt. Snacka om att smita över "ribban".


Camilla och Åssi jobbade också på hopp över hinder.


Vi hade en riktigt trevlig träff, även om vi kunde haft lite bättre fotoväder. För hundarnas skull var väl visserligen vädret ganska toppen.

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni hade igår.
    Kram Inger

    SvaraRadera
  2. Kul att se att bloggen har vaknat till liv igen! Taack för en trevlig lrödag o ser fram mot nästa

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Det var allt en lyckad dag det där. Å ännu bättre blir det nog på lördag tror jag :)

    SvaraRadera