onsdag 6 juli 2011

Besök på Hissö

Vi är på semester på väg ner mot Osby, så stannade vi till hos Mattes föräldrar. Idag blev det ett spår på Hissö. Det började i snårig terräng, där det i vissa partier gick över midjöhöjd på Matte. Efter ungefär 100 m låg första apporten. Sen gick spåret över i bokskog, för att skifta in i tät granskog innan det avslutades i bokskog. Det var ca 500 m långt med 5 apporter plus slut. Medan spåret fick vila så åt vi frukost i den myggiga skogen.

Husse och Vessla fick gå spåret helt själva, så jag kan inte rapportera så mycket från det. Men från min position i bilen hörde jag att de hittade de första 4 apporterna. Jippy! Sen blev det tystare, men då var de ju längre bort i skogen. Tillbaka kom de med 4 apporter plus slut. Lite irrande hade det varit vid den täta granskogen, men till slut löste de det och fick med sig slutet och Vessla fick sin frukost! Duktiga är de! Skönt med ett bra resultat från spåret!

Som belöning blev det bad för Vesslas del. Det var tydligen riktigt skönt, för hon ville inte stiga upp ur vattnet med pinnarna, utan väntade på att nästa pinne skulle kastas.

Vid ett tillfälle kom hon lite väl nära näckrosorna och tittade skeptiskt på dem. När hon simma därifrån trassla hon nog in sig lite, för de ville hon verkligen inte tillbaka till.

Nöjd Husse och nöjd Vessla efter dagens bedrifter.

Till och med Matte fastnade visst på kort idag. Dagens spårläggare som också ser väldigt nöjd ut.


Vessla blev nog lite trött för hon har mest vilat efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar