söndag 3 juli 2011

Superträning med Ina med mera

I onsdag körde vi ett träningspass på GMBK. Först la vi ut ett spår på ca 500 m, och sen blev det en massa träning på framför allt bruksmoment. Här först är det framförgående. Det har utvecklats en hel del sen vi tävlade appellen. Det är nästan så att hon går lite väl snabbt nu.

Härlig förväntan på att godisen ska komma.

Hopp över hinder gick riktigt bra. Bra höjd och hon tog sig bra ut från hindret på bottre sidan.

Och så återhoppet.

Spåret gick ganska bra. Vessla missade en vinkel som var riktigt svår, men tog upp spåret igen lite längre fram och tog sig sedan till slutet. Det innebar att hon missade 2 apporter, men hon löste ut spåret bra.

Igår träffade vi Ina på Råhagens bk för en heldag med träning och spår. Vessla fick för första gången testa på ett spår som var ungefär 1 km långt. Vissa krångligheter och några tapp, men med lite hjälp tog hon sig faktiskt runt hela spåret.

Tillbaka på lydnadsplan och nu körde vi kedjningar. Först ut var Ina och Dixi. Fullt fokus när de går in på planen.

För att sen bubbla ut i strålande glädje när momenten gått bra.

Ina har en så härlig belöning. Hon bara klappar lite glatt i händerna och Dixi vet att hon varit duktig.

Fin position i fria följet.

Tjihoo, duktig hoffa!

Sen blev det en massa lek och bus. Titta bara hur glad Dixi är.

Att hon sen fick jaga matte, det var toppen det.

Vessla fick köra 2 kedjor. Först ingång på plan, fritt följ och läggande under gång. Hon är fortfarande lite disträ när hon går in på planen, men gick igång bra på fria följet, inte toppen men bra, och läggandet var toppen. Belöning.

Sen kedjade vi även rutan, apporten och hopp över hinder. Något sämre här, då hon stannade mer vid en kon än mitt i rutan, apporten hämtade hon, ökade tempot lite på återvägen, men släppte den återigen vid Husses fötter, hoppet var helt ok. Även om hon inte presterade toppenresultat så var det riktigt skönt att se att hon faktiskt orkade göra något överhuvudtaget efter 1 km spårarbete. Det var ganska varmt och fuktigt ute också. Så på så sätt är vi riktigt nöjda. Efteråt blev Vessla riktigt busig och snodde Husses keps.

Haha, du kan inte ta den!

Vill du ha den Husse?

Då får du komma och ta den.

Vessla tränade lite på utställningsträning. Frivillig uppställning.

Lilla fröken som sällan brukar rulla sig, tog chansen och rullade runt ordentligt. Wohooo!


Galen hoffe!

Innan vi åkte hemåt tränade vi lite på apporten. Vessla fick jaga Husse med apporten i munnen. Några gånger lyckas hon hålla den hela vägen, men hon släpper tyvärr gärna när hon ska komma in och sätta sig i fotposition. Så nu blir det extra träning på att hålla i apporten hela vägen.


Ett jättetack till Ina för en underbar träningsdag. Ledsen att dina nya skor inte höll måttet! Tack för all hjälp! Vi ses igen på torsdag! När hoffar-i-väst är på semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar