måndag 2 juli 2012

Helgen som gick

En helg full med jobb, för Vessla alltså. I lördags köpte vi en klövjeväska till Vessla. Som hon sen fick testa. Visserligen blev det väl bara ungefär 1,5 kg som hon fick testa att bära, men det verkar som att det tog lite på krafterna iaf. Vi började promenaden med att Matte smet iväg och la två spårupptag åt fröken. 

Medan Husse trampade upp en uppletande ruta. Vessla fick sen jobba lite.

Hon har dock lite svårt för att förstå vad hon ska göra, och vill gärna ha synintrycket av att någon går ut i rutan och lägger ut föremålet. Hmm... får fundera vidare på hur vi ska kunna få till det här momentet.

Efter uppletandet fick Vessla väskan på ryggen igen och vi gick en promenad, som ledde oss tillbaka till upptagen. Den här gången hade Husse ingen aning om hur spåren gick, så Vessla fick reda ut det helt själv. Första upptaget tog det lite tid innan Vessla kom igång och jobbade, och när Husse nästan gett upp, så tog hon slutligen upp spåret åt rätt håll och traskade iväg. Andra upptaget hade Husse en förväntan att spåret skulle gå iväg åt vänster, men det gick åt höger. Vessla valde dock att ta upp spåret åt rätt håll på en gång. Duktig tjej.

På kvällen fick vi en bunt med kantareller att äta. Mumma det! Årets första skörd.

I går blev det ett spår på 800 m utlagt i skogen. Krånglade till det lite väl mycket för Vessla. Inte jättebra när Matte går halvt vilse i skogen och kommer ut bland en massa stigar... Vessla löste ut en del av svårigheterna, men när det till slut kom ett rådjur framför oss i skogen, då var det kört. Då hade all motivering att fortsätta spåra efter Matte försvunnit och rådjuret hade högsta prioritet. Alltså bröt vi spåret där. Hon skippade en hel del apporter i det här spåret ;o( så det får vi jobba mer på. Men till en stor del jobbade hon riktigt bra i spåret. Gick av det vid ett par tillfällen efter en hel del svårigheter. Det luriga är att hon är svår att läsa och kan trycka på lika bra i linan även när hon går fel...

Efter ungefär 2 timmars vila åkte vi till Kallebäck och träffade några andra för lite träning på tävlingsmässigt sätt. Vessla fick köra ett pass med fritt följ som gick riktigt bra. Hon missade lite i första halten, men sen höll hon ihop riktigt bra! Bättre än hon brukar när det är kommendering! Men hon var allt trött och när det började vräka ner regn, sänkte hon tempot.

Det var en trevlig helg med mycket hundträning. Får se vad den här veckan tänker bjuda på. Just nu ser det ut att bli lite fint väder. Får väl packa på Vessla väskan och ge henne en promenad om ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar