söndag 9 december 2012

Fjärde försöket

Och nej det gick inte denna gången heller. Poängmässigt var det den sämsta trean so far, men Vessla var i alla fall pigg och glad och bjöd på lite show. Satt bra på sittande i grupp. Sen dags för platsliggning. Vessla la sig ner bra, men såg ganska orolig ut. Efter en kort stund ligger hon och spanar åt alla håll, men framför allt fäster hon blicken in i den lilla skogen som är mellan planen och parkeringen. Efter ungefär 2 minuter reser hon sig upp, går ett par steg framåt och stannar. Står en stund där och funderar på vad hon ska göra. Sen går hon sakta framåt. Kommer in bakom tävlingsledare och domare, passar på att smyga fram och nosa på dem och vifta på svansen, sen spanade hon runt ett tag till. Så kom hon gående mot Matte, men ville inte komma hela vägen fram. Så Matte skickade henne vidare till Husse. Attans, men skönt att det är Husse hon vill till och att hon inte går mot de andra hundarna.

Det blev lite fördröjning precis innan de skulle gå in på planen för lydnaden. Vessla passade på att koppelkampa med Husse. Syntes på henne att hon var pigg och lite tokig. Lite glad svans kom under fria följet, och lite distraktioner av andra hundar som fanns runtomkring på alla sidor. Några sega sättanden, och en gång låste hon sig på något utanför planen.

Sättande under gång, så kunde inte svansen vara still och då blir sättandet lite för långsamt. För långsam var dock inte inkallningen, utan tvärt om. Full fart, men då gick det inte att stanna på första kommandot utan först på andra.

Rutan var återigen full fart ut. Så Husse klämde i med stå, lite tidigt. Vessla tvärnitade på främre linjen, och hamnade därmed lite väl långt fram i rutan.

Låg bra i rutan, kom snabbt på inkallningen, men kunde inte riktigt hålla ihop när hon kom fram till Husse utan dansade ett varv runt honom.

Även hopp över hinder/apport var det bra fart ut. Ett litet tramp med tassarna vid apporten och sen full fart tillbaka, vid sidan om hindret.

Men Vessla sänkte sig inte för det, utan fortsatte i bra tempo ut efter metallapporten.

Och bra tempo hela vägen in.

Dock lite seg i sättandet.

Blev en nia i betyg för det.

Vittringspinnen. Vessla kollar noga vad tävlingsledaren och Husse gör.

Bäst att hålla koll på den där pinnen. Även nosen var igång när hon satt och väntade.

Vessla jobbade bra, plockade rätt pinne. Hmm... vad står du där för?

Bäst att springa tillbaka till Husse.

Bra ingång och överlämning. Något tugg på inväg.

När det kom till fjärren var Vessla lite seg på att lägga sig, och flyttade något litet framåt, men i övrigt var det så bra som hon kan göra. Vessla var fortfarande glad och passade på att hälsa lite extra på domare, tävlingsledare och skrivare efter tävlingen. En skön 8 på helheten.

Även om det poängmässigt inte var en bra tävling, så kändes det positivt att Vessla var glad och hade energi genom hela programmet. Att hon sen inte orkade hålla ihop helt, ja inte så konstigt när vi knappt tränat något sen förra tävlingen. Bara något enstaka pass. Så nu var det kanske lite väl mycket vila innan tävling. Svårt att hitta rätt balans. Nu blir det i alla fall tävlingsuppehåll i några månader. Ska gå kurs för Mona Kjernholm under våren och sen gör vi nog ett nytt försök. Ska bli riktigt spännande att se vad Mona kan komma med för tips och idéer.

3 kommentarer:

  1. Ibland är inte poängen allt även om man vill ha detta första pris. Men om hunden får första pris o känslan är helt kass så kan man inte glädjas ändå. Detta var ju massa trevliga saker i, apporteringen gick ju toppen. Att det sen e halt o dom kanar ja det e vinter. men glädjen är ju en så härlig grjej att ha...
    O att hon gjorde vittringen rätt är ju guld värld.
    Ha en bra vila nu....
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Va härligt med så härlig attityd. Å enligt korten var det ju inte dåligt med nära störningar av hundar och människor. Bra jobbat!
    Skall bli superduper kul att köra fullt ös från januari ;)
    Förändrad tidsplan för min del dessutom så nu satsar vi för fullt på start på Råhagens tävling :)

    SvaraRadera
  3. Tycker det låter väldigt positivt med fin energi. Då kan man ta lite bus. Många poäng föll ju bort iom platsliggningen.

    SvaraRadera