lördag 7 september 2013

Liten RM rapport

Det här blir nog den kortaste RM rapporteringen jag någonsin gjort. Spåret har ni ju redan läst om i förra inlägget. På fredagen deltog vi inte aktivt på något sätt, förutom bakom kulisserna med allt fixande. Verkar som att de flesta tycker att det har fungerat riktigt bra och det känns väldigt skönt. På lördagen var det upp tidigt och åka iväg på brukstävlingen. En del fixande och plockande under dagen och ännu mer när vi kom tillbaka till Tånga hed. Alla priser inför utställningen behövde sorteras. Så blev det söndag och dags för utställningen. Vi hade det lite si och så med vädret, ömsom regn ömsom sol. Det är bäst att skydda hunden när det regnar. Här Lintrollets Ädelsten som fått en regnjacka över sig. Fina killen. Han och Julia sprang hem BIS-veteran! Grattis!

Så efter att valparna var bedömda så var det dags för juniorklass hanar. Uppställning.

Diesel och jag i ringen. Fick direkt höra från domaren att man absolut inte fick ha något godis i ringen till hunden, för han räknades ju som vuxen. Med valpar var det ok... Sen kom domen och Diesel blev diskad pga överteckning. Kändes ganska surt... men jag får väl vara glad för att han skötte sig bra i ringen och accepterade hanteringen utan problem.

Men vi fick iaf en bedömning och kritiken löd:
Black and blond male, 9 m. Medium type, size & head. Medium brown eyes. Complete scissor bite. Straight topline. Deep black coat. Very nice colour markings. Double marking on chest to throat overmarked. In movement close and paddling. Friendly. Correct tail. 

Efter oss i ringen kom brorsan Gurra. Han fick very good. Syster Goza fick också very good. Bäst av syskonen gick det för Grappa som fick Excellent med CK och blev bästa Juniortik! Grattis!

I den andra ringen var Lycka inne. Hon fick Excellent.

Utställningen rasade förbi. Snart var det Vesslas tur i ringen. Här kollar domaren tänderna. 

Mattes fina Vessla. Tyvärr sprang hon inte bra idag och blev därmed oplacerad i championklass, men hon fick i alla fall excellent. Kritik:
6 year-old black and tan female. Heavy type, typical head, complete scissor bite, medium brown eye, correct ear, correct angulation. Movement in forequarters a bit loose elbow, close behind in hindquarters, deep black coat, complete blond marks. Friendly secure personality.

Resten av hundarna hann jag tyvärr varken med att se eller fota. Det är skönt att RM är över för den här gången, för det har varit mycket jobb och är fortfarande mycket att fixa med. Västras blogg är uppdaterad med resultat och bilder så kika gärna in där. Tack till alla som varit med och fixat bakom kulisserna och grattis till alla som uppnått jättefina resultat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar