tisdag 29 december 2009

Rymlingen...

Ja, så här såg hon ut när hon drog till skogs. Det var knappt en halvmeter djup snö, -18 grader och full fräs blev det helt plötsligt på henne. Hon hade hållt sig i skinnet en lång stund och verkade ganska trött, men så plötsligt fick hon fart. Till en början tänkte vi att hon kommer nog tillbaka snart, men inte då. Till slut gick Elisabet åt ett håll och Husse följde Vesslas spår. Själv fick jag utgöra bas.


Efter ett tag kom Elisabet tillbaka, men ingen Vessla. Hon hade sett hennes spår långt borta. Så hon ringde till någon hon kände på andra sidan kullarna. Som tur var hade några barn fångat in Vessla och så hade de stängt in henne i en tvättstuga. Så det var "bara" att hämta rymlingen. Under tiden hade Björn tagit sig igenom skogen och följt hennes spår hela vägen fram till husen. Det blev nog ungefär 3 km som han traskade efter henne genom skogen. Hon hade svängt än hit än dit, troligen i panik för det var långa steg hon sprungit. Hon hade i alla fall skött sig när hon blev infångad och varit så snäll så. Fått leverpastejmacka och allt så hon var nog nöjd. Det blir nog inget mer lös för den fröken på ett tag nu. Så himla tråkigt att man aldrig kan lita på henne.

1 kommentar:

  1. ÅHHHHHH vad vi lider med er!!!! Men jag misstänker att Weasly var rätt nöjd i tvättstugan... :-) Kramar er snart!!!!!

    SvaraRadera