söndag 1 maj 2011

Lördagsträning med Linda och Pontiac

I lördags blev det träning på fotbollsplanen. Det var varmt och det dröjde inte länge innan tungan hängde på Vessla. Och för en gångs skull lyckades jag fånga det på bild.

Det var lite si och så med tempot. Här joggar hon ut till rutan.

Vi lånade Linda och Pontiacs ruta och testade. Vessla hittade bra in i mitten på rutan så det kändes väldigt positivt. Dock var ju tempot lågt.

Det blev träning på platsliggning. Här ser ni Pontiac också. Husse och Linda hade gömt sig bakom ett skjul, och hundarna låg kvar. Det var dock lite oroligt runt omkring planen och Vessla blev ganska tittig, så Matte valde att kalla tillbaka förarna innan tiden gått ut. Bättre att "lyckas" än att låta det gå till misslyckande.

Pontiac tränar också på 2:ans lydnadsmoment. Här med apporten. Han hade mycket roligt för sig. Men just här springer han fint med apporten i munnen.

Vessla däcka nästan i värmen. Det var så olidligt sa hon.

Vi hade dock tagit med oss en dunk med vatten och det blev ett par duschar för Vesslas del. Ser ganska skönt ut.

Fast man måste skaka bort överflödet av vatten.

Och sen var det en ny kraschlandning på gång...

Lite träning på fotgång blev det, och även en kedja med fot och läggande under gång. Vessla verkade komma ihåg det här med kedjning och taggade igång bra på lekbelöningen som Husse bjöd på mellan momenten.

Som avslutning fick Pontiac ett viltspår. Han kom nöjd tillbaka efteråt med klöven i munnen. Duktig kille!

Det var synd att vädret var så varmt för bägge hundarna led av värmen. Och för att vara helt ärlig så var vi som förare inte helt nöjda med värmen heller. Hoppas att vi får bättre väder till nästa träning, eller är det sämre väder jag ska önska mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar