söndag 1 maj 2011

Söndagsträning på GMBK

I morse steg vi upp och packade med oss frukost för att direkt åka till GMBK. Vi stannade till vid en av ängarna innan man kommer fram och Matte gick ut ett spår. Det blev nog mellan 500 och 600m. Varav 400m gick på ängen och sen fortsatte det in i skogen. Men mer om det sen. Sen åkte vi ut till klubben och här blev det träning. Det var betydligt svalare idag och Vessla var så på. Underbart att se. Full fart och fokus var också bra!

Vi tränade på hopp över hinder och full fläng!


Det blev ett par omgångar med rutan, först med target och sen ett par utan. Bra fart och bra lokalisering av mitten!

Därefter fick Vessla vila en stund i bilen medan vi åt frukost. Klockan hade nu nästan hunnit bli 11. Spåret hade legat en lagom stund och vi åkte och spårade. Vessla fick jobba riktigt hårt i vinden. Vi har heller inte kört något spår på fält sen i höstas och det märktes. Hon jobbade på och spårade men hade väldigt svårt för apporterna på fältet. Hon yrde omkring, men lyckades inte pricka in var de var. Det var 4 apporter utlagda på fältet och igen av dessa fick hon med sig. Dock var hon väldigt nära 2 av dem. Sen gick spåret in i skogen och där fick hon bättre fäste i spåret och hon hittade även apporten som låg utlagd. Därefter fortsatte spåret en liten bit till och nu ökade Vessla tempot. Som slut fanns Vesslas frukost och hon blev väldigt glad! Trots att Vessla missade apporterna på fältet så var vi väldigt nöjda med hennes spårarbete. Det kändes som att hon hade mer drag i spåret idag och det var väldigt positivt. Samt att hon faktiskt orkade fokusera så länge som hon gjorde, speciellt utan någon belöning över hela fältet, så positiv känsla!

Sen åkte vi tillbaka till klubben och körde ett litet pass till. Energin var något lägre nu. Men när Robin kom fram blev hon allt lite tokig ;o)

Husse bjöd till lite extra och då bjöd Vessla också till.

Vi jobbade lite på apporten och även om tempot kanske inte var det allra bästa så har hon ett bra gripande, håller bra.


Idag var en väldigt positiv upplevelse på lydnadsplan. Det var skönt att se att tempot fortfarande finns i fröken och att det nog mest handlar om att det är för varmt för henne. Vi kan ju hoppas på svalare väder ett tag fram över så att vi kan få fortsätta med så här positiv träning.

1 kommentar:

  1. Mmmm....svalare väder, jojo sitter just och tittar ut på SNÖN som faller utanför mitt fönster. Måste vara nåt fel? Har ju varit sommar nu ju hihi. Härligt att Vessla är så så pigg och på.
    Ha det gott i snön // Marina

    SvaraRadera