tisdag 10 april 2012

En påskhelg i träningens tecken

I fredags satte vi oss i bilen på morgonen och åkte till Annelie, Fredrik, Usca och Calle i Örebro. Vi hade planerat att träffas för en spårhelg. Vessla och Calle fick bekanta sig ute i snön. Lite bus blev det, men för det mesta ville Calle gömma sig bakom Fredrik.

Calle och Vessla är nästan lika stora. Calle har lite större huvud som tur är och börjar bli lite bredare än Vessla.

Efter att ha tagit det lite lugnt på fredagen, snön bara vräkte ner, så kom då lördagen och vi packade ihop oss i bilarna och åkte ut mot skogen. Spår las åt alla hundarna i olika vinklar och med olika planer. Medan vi väntade passade Fredrik och Calle på att kampa lite.

En av Annelie och Fredriks vänner var med med sin schäfertik. En riktigt duktig tjej. Här har hon varit ute och spårat.
Efter några timmar i skogen återvände vi till lägenheten. Alla var riktigt trötta. Åt god mat och så såg vi på en film (nästan hela) innan vi slocknade allihopa.

Söndagen kom och vi åkte iväg ner till Kassmyra för ytterligare en spårdag. Här är en planritning för att spår som tyvärr inte blev av. Men det ser riktigt roligt ut. Det måste vi testa någon gång.

Nya spår blev lagda och efter att ha låtit dem vila var det dags. Här Calle i spårartagen. Han hade lite svårt att få tag på mitt spår, men hittade apporter och slut (frukost).

Det var tätt mellan spåren. Här går 3 spår parallellt och på andra sidan vägen gick ytterligare ett spår ut. De 3 parallella spåren gick över ett förledningsspår som var utlagt ungefär 30 minuter tidigare.

Usca fick spåret som låg på andra sidan vägen, rätt ut på kalhygget. Det var en liten utmaning att spåra på kalhygget, men hon redde ut det.

Lilla fröken Vessla ser lite yrvaken ut. Men nu var det hennes tur att spåra.

Hon irrade lite i början av spåret innan hon kom igång. Här hade Sofie (som var helt ny för Vessla) lagt ut spåret. Det gick över förledningsspåret 2 gånger med ungefär 100 meter mellan övergångarna. Vessla klarade övergångarna utan problem.

Här är Sofie (kapad) med sina två små och Ludwig. En riktigt duktig spårkille. Härligt att få träffas.

Usca igång och spårar. Hon fick köra det svåraste av spåren som gick över förledningsspåret. Det var många som hade varit och trampat runt i början av det spåret, men hon tog sig bra över svårigheterna i början. Däremot ville hon gärna gå över på Mattes spår (dvs förledningsspåret) när hon nådde dit. Bra att det var snö i marken så att det lätt gick att se hur spåren gick.

Här kommer ett riktigt roligt spår. Fredrik och Annelie gick ut varsitt spår med ungefär 7 meter mellan varandra. Ett konkurrensspår till Usca och Vessla. De startade samtidigt, bägge tog upp spåret bra.

Nosarna i backen. Härligt att se.

På ett ställe blev bägge hundarna störda av något och vindade efter kanske något vilt, men sen kom de igång och spårade igen.

Vessla tog täten och kom först fram till korsningen där spåren gick över varandra och bytte sida. Sen var det en kort sträcka kvar bara.

Innan de nådde slutet, varsin snusdosa med hjorthjärta i. Toppen! Så duktiga vovvar! Härligt att se dem! Vilken taggning det blev att spåra jämte varandra.

Usca sitter och njuter lite i snön efter att spåret är klart.

Calle hade fått nog med spår och fick köra lite sök istället. Här har Björn gömt sig i skogen och Fredrik visar i vilken riktning Calle ska springa.

En nöjd Calle kommer tillbaka med leksaken i munnen.

Lite extra kamp med Björn som bjöd till.

Vessla hann avsluta dagen med ett spår på ungefär 650 meter som även det gick bra. Hon missade ett par av apporterna i detta spåret, men jobbade sig igenom hela spåret. Det har varit en riktig toppenhelg! Helt underbart roligt att se att Vessla faktiskt har utvecklats rejält i spårarbetet och att vårt arbete med att få igång henne i spåret faktiskt har gett resultat. Nu är det "bara" att fortsätta i rätt riktning. Jag är säker på att vi har fått massor med nya idéer att testa och förnyad energi. Ett enormt tack till Annelie och Fredrik för en riktig toppenhelg! Hoppas att vi kan göra det till en årligt återkommande grej och att ni snart kan komma till Göteborg och köra en lydnadshelg ;o) TACK!!!

1 kommentar:

  1. WOW vilken härlig helg ni haft!!!
    Blir riktigt avis... det var helt klart inget som gick av för hackor me tanke på hur trevligt det är på korten o verkligheten var säkert ännu bättre !!

    SvaraRadera