söndag 22 april 2012

Vittringsapportträning

Nosfokus. Idag testade vi en inlärningsvariant för vittringsapporten. Nosen ska komma igång och börja jobba. Efter mycket diskuterande valde vi till slut att testa med godismetoden enligt Svartberg (Med sikte på 10:an). Vi började med att strö ut godbitar på ett litet området, och sen på varsågod så fick Vessla gå dit och nosa upp godisarna och äta upp dem. Efter ett par 4-5 omgångar så märktes det att Vessla ökade intensiteten. Man riktigt hörde hur hon nosade.

Nästa steg så lägger man ut en hög med pinnar och framför dem lägger man godisbitarna. Vessla nosade upp godisarna. Första gången passade hon även på att plocka upp en pinne. Men eftersom den inte hade laddats med någon doft, valde vi att bara ignorera det. Vessla fick försöka igen och nu höll Husse koll lite bättre på godisbitarna så att han kunde kalla bort Vessla innan hon började intressera sig för pinnarna. Efter att ha lagt godis runt högen med pinnar gick vi vidare till nästa steg. Vi flyttade ut pinnarna så att det syntes att det var enskilda pinnar och inte bara en hög, och så låg det godis runt om. Detta fungerade riktigt bra så vi gick direkt till nästa steg med någon godisbit mellan pinnarna. Även detta fungerade bra, men än så länge behöver ju fröken inte bry sig om att plocka pinnar. Vi får väl se hur det går framöver. I övrigt så har helgen varit ganska lugn och stillsam. Lite småträning inomhus, och Husse och Vessla körde ett litet pass utomhus i går också.

Hann småpyssla lite i trädgården idag också. Vi bestämde oss för att försöka göra något åt rabarberstölderna som troligen snart kommer igång. Hela rabarberbusken fick flytta längre in i trädgården, så att nu är den innanför staketet. Får väl se om den först och främst överlever och om den i så fall även får vara ifred i år. Lagom irriterande att komma hem och hitta rabarber strödd över hela parkeringen. Det vore väl en sak om de faktiskt åt av den, men bara för förstörelse så känns det lite trist.

Husse hann även med att göra klart en app med lydnads och bruksreglerna för android-market. K9 Regler. Förhoppningsvis kommer den även snart att finnas för iphone-användare.

1 kommentar:

  1. Hur långt har husse kommit på iPhone appen av K9 Regler?

    SvaraRadera