tisdag 1 maj 2012

Spårdag Uddevalla

I söndags träffades vi i Uddevalla för en dag i spårets tecken. Solen sken, men lite kalla vindar blåste till och från. Vi gjorde upp ett roterande schema så att spårläggaren skulle vara så okänd som möjligt för hundarna. Först ut att spåra var Dixi och Ina. De gick ett spår som Husse lagt ut.

 Aramis på väg till sitt spår.

Nytillskottet i hoffegruppen, Patricias underbart söta Peppe. Oj vad Matte föll pladask.

Peppe fick chansen att testa på ett första spår, men han svarade med en gäspning. Hmm... nja inte riktigt tillräckligt intressant. Och det var väldigt konstigt att ha koppel på i skogen.

Men han poserade snyggt i skogen.

Här går Husse och Vessla iväg på sitt spår. Tyvärr gick det snett på första försöket. Vessla tog upp spåret bra, och tog första apporten, men sen gick hon vilse. Husse valde efter en omstart att bryta och Vessla fick lägga sig i bilen och vila ett tag.

Inger och Lycka som kommer tillbaka efter sitt spår som gick riktigt bra!

Peppe passar på att stjäla all uppmärksamhet. En sån sötnos! Vill ha en egen ;o)

Efter lite lunch och en längre vila i bilen, så fick Vessla en andra chans på spåret. Det var Inger som lagt det så hon följde med ut i skogen för att hjälpa till. Även Matte följde med och hade spåret i telefonen. Efter lite letande tog Vessla upp spåret och sen kämpade hon på. Husse följde efter och därefter kom Inger och Matte kämpande. Vid två tillfällen fick Husse ta Vessla i halsbandet och hjälpa henne att vända åt rätt håll och ta upp spåret igen, men utöver det så fixade hon det riktigt bra. Spåret var 890 m enligt gps:en, men vi gick 1.1 km. Det gick över stock och sten och genom träsk. Vessla passade på att doppa sig lite extra i träsket, men följde fortfarande spåret! Helt otroligt spår Inger! Tack för att du kämpade dig igenom det 2 gånger!

Tack till alla för en trevlig träningsdag! Hoppas att vi snart kan göra om den och att det då kan gå ännu bättre för alla med spåren!

2 kommentarer:

  1. Tack själva! jätte trevligt:) Gör vi gärna om:) Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för senast, var ju himla trevligt även om jag inte var i fas.
    Tycker som Ina att det kan man gött göra om me lite bättre planerring från matten här :-)

    Ha det
    kram

    SvaraRadera